Miért szeretjük a sört?
A fejlett világ országainak sörszövetségei – marketing okokból – nap, mint nap hangsúlyozzák, hogy a sörnek milyen jótékony hatásai vannak. És az érvek nem légből kapottak! Orvosi kutatások támasztják alá az ital egészségmegőrző szerepét.
– A sör csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát;
– Mérsékelt sörfogyasztók között ritkább az agyvérzés;
– Hatékonyan védelmez az epe- és vesekő kialakulása ellen;
– A csontritkulást szilikon-tartalma hivatott megelőzni;
– Fő alkotórésze, az árpa miatt bizonyos diéták szerves része lehet;
– A komló egyfajta természetes antibiotikum, a középkor óta használják nyugtatóként, stressz-oldóként és altatóként.
– Antioxidánsban ugyanolyan gazdag, mint a vörösbor;
– Bioflavonoid-tartalma folytán képes a véráramban keletkező veszélyes üledéket feloldani és így serkenti a vérkeringést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >