MFB: már lehet pályázni a kamatmentes, uniós forrású beruházási hitelre

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 05. 01. 11:56

A vállalkozások keddtől igényelhetik  az uniós forrású kamatmentes beruházási hitelt, legfeljebb 100 millió forint értékhatárig – tájékoztatta a programot lebonyolító Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a GINOP Plusz program részét képező, 155,54 milliárd forint keretösszegű KKV Technológia Plusz Hitelprogram az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank 156 fiókjaiban érhető el az év végéig a legalább öt főt foglalkoztató magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Az első hitelkérelmek már be is érkeztek – közölték.

Az indulással az MFB Pont Plusz vállalati hálózat is megkezdi működését, amely kulcsszerepet tölt be a 2021-2027-es európai uniós finanszírozási ciklus forrásainak kihelyezésében.

Budapesten kívül az egész ország területéről várják a hitelkérelmeket, ugyanakkor a keretösszeg kétharmadából a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon bejegyzett székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozások részesülhetnek – tájékoztattak.

A hitel összege legalább 10, legfeljebb 100 millió forint lehet, a rendelkezésre tartási idő pedig a szerződés megkötésétől számított 6-18 hónap. A vállalkozásokat nem terheli kezelési költség, tartási jutalék és előtörlesztési díj sem.

A kamatmentes kölcsön felhasználható egyebek között új tárgyi eszközök, elektromos járművek, ICT (információs és kommunikációs) technológiai eszközök beszerzésére, napelem telepítésre, valamint képzésre és tanácsadásra is.
Az igényléshez szükséges további információk a www.palyazat.gov.hu és a www.mfb.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó cikkeink