Mézzel helyettesítenék a tartósítószert
A Kraft kutatói által kifejlesztett eljárás során a salátaöntetekbe antioxidánsokban gazdag mézet tettek, s ezzel természetes módon oldódott meg a tartósítás és az édesítés kérdése is.
A kutatók különböző
típusú mézekkel kísérleteztek,
céljuk az volt, hogy a méz segítségével
a mesterséges tartósítószereket (EDTA és
BHA) helyettesítésék. Az élelmiszeripari
óriás és az Illioniosi Egyetem kutatóiból
álló csoport tudományos eredményeiket
publikálják az amerikai Journal of Agricultural and
Food Chemistry című szaklapban.
Világviszonylatban Kína
számít a legnagyobb méztermelőnek, piaci
részesedése csaknem 40%, őt követi az Egyesült
Államok, Argentína és Ukrajna.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Coccolino Wonder Wash mosógél
A Coccolino Wonder Wash megoldást kínál a felgyorsult mindennapokra: az…
Tovább olvasom >Tormaricum zöldségkrémek
Bemutatkozik a Tormaricum új termékcsaládja, melynek első három tagja a…
Tovább olvasom >HARIBO Mega-Roulette F!ZZ 45 g
Ha folyton úton vagy, rohansz reggel, rohansz este, és a…
Tovább olvasom >