Mézzel helyettesítenék a tartósítószert
A Kraft kutatói által kifejlesztett eljárás során a salátaöntetekbe antioxidánsokban gazdag mézet tettek, s ezzel természetes módon oldódott meg a tartósítás és az édesítés kérdése is.
A kutatók különböző
típusú mézekkel kísérleteztek,
céljuk az volt, hogy a méz segítségével
a mesterséges tartósítószereket (EDTA és
BHA) helyettesítésék. Az élelmiszeripari
óriás és az Illioniosi Egyetem kutatóiból
álló csoport tudományos eredményeiket
publikálják az amerikai Journal of Agricultural and
Food Chemistry című szaklapban.
Világviszonylatban Kína
számít a legnagyobb méztermelőnek, piaci
részesedése csaknem 40%, őt követi az Egyesült
Államok, Argentína és Ukrajna.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
TUTTI Sweety Édes fogások
A TUTTI Sweety termékcsalád a klasszikus édes fogásokat hozza vissza…
Tovább olvasom >Freego, Gluténmentes leveles sajtos pogácsa, előkelesztett, gyorsfagyasztott
A Freego legújabb innovációja: a Freego Gluténmentes Leveles Sajtos Pogácsa,…
Tovább olvasom >Márka Szőlő-Vattacukor ízű szénsavas üdítőital
A kezdetben limitált kiadású Szőlő-vattacukor termékünk a nagy érdeklődésre való…
Tovább olvasom >