Mézzel helyettesítenék a tartósítószert
A Kraft kutatói által kifejlesztett eljárás során a salátaöntetekbe antioxidánsokban gazdag mézet tettek, s ezzel természetes módon oldódott meg a tartósítás és az édesítés kérdése is.
A kutatók különböző
típusú mézekkel kísérleteztek,
céljuk az volt, hogy a méz segítségével
a mesterséges tartósítószereket (EDTA és
BHA) helyettesítésék. Az élelmiszeripari
óriás és az Illioniosi Egyetem kutatóiból
álló csoport tudományos eredményeiket
publikálják az amerikai Journal of Agricultural and
Food Chemistry című szaklapban.
Világviszonylatban Kína
számít a legnagyobb méztermelőnek, piaci
részesedése csaknem 40%, őt követi az Egyesült
Államok, Argentína és Ukrajna.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Lorin folyékony szappan 750 ml doypack – almond milk, sensitive
Ez a modern csomagolási forma nemcsak praktikus, hanem fenntartható is.…
Tovább olvasom >NIVEA® Luminous630® Skin Glow Szérum 30 ml
Fedezze fel a ragyogó bőr új dimenzióját! Az innovatív formula…
Tovább olvasom >Jana Ice Tea Peach Zero
Büszkén mutatjuk be a Jana Ice Tea kínálatának legújabb tagját…
Tovább olvasom >