Mézes reggeli erősíti a helyi termékek jelentőségét

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 07. 11:30

A családi gazdasági forma világszerte kormányzati támogatásra szorul: olyan ösztönző intézkedésekre van szükségük, mint például az infrastruktúra fejlesztése, a kedvező támogatási rendszer kialakítása és a helyi piacok fejlesztése. Egyebek mellett erről is tárgyalt Fazekas Sándor szlovén kollégájával, Dejan Židan-nal.

mez

A családi gazdaságok világfórumának háromnapos rendezvényére érkezett szlovén mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter és Fazekas Sándor találkozóján szó esett a Magyar-Szlovén Vadgazdálkodási Munkacsoport megalakulásáról, melynek első ülésére várhatóan 2014 második negyedévében kerül sor.

A Szlovén Köztársaság mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere tájékoztatta Fazekas Sándort a szlovéniai Európai Mézes Reggeli Kezdeményezésről. A hét éve tartó kampányban, minden év november 3. péntekén a szlovén gyerekek szlovén mézet kapnak reggelire, melyet különböző méhészek adományoznak.

2011-ben a Mézes Reggelit továbbfejlesztették Hagyományos Szlovén Reggelivé és a Szlovén Étel Napjává, melynek célja többek között a helyben termelt és feldolgozott termékek, élelmiszerek népszerűsítése. Ezt a szlovén kezdeményezést európai szintre kívánják emelni, és elindítani egy Európai Mézes Reggeli kampányt, melynek célja, a nagyközönség figyelmének felkeltése a méhek és mezőgazdasági termékek jelentőségére, az egészséges életmódra és a helyben termelt élelmiszer fontosságára. (kormany.hu, Vidékfejlesztési Minisztérium)

Kapcsolódó cikkeink