A méhészettel foglalkozó ausztrál Anderson család a szakma jeles képviselői szerint is forradalmasította a mézbegyűjtést; kaptárjaikba forgó kereteket építettek, így a gyűjtéskor sem zavarják a méheket, mert a keretekből a gravitáció törvényei szerint kicsorgó méz egy csapon keresztül távozik a kaptárból. A csapolt méz koncepciójához konstruált termék piacra segítéséhez Kickstarter-kampánnyal próbálnak pénzt szerezni.
Hogy aztán a mézen kevés hozzáadott értekkel hogyan csináljunk többszörös hasznot, az sem marketingesek agyából kipattant ötlet. Nos, házilag mézet ízesíteni legalább olyan bonyolult, mint az óvodások Fekete Péter kártyajátéka, ehhez képest a végeredmény látványos és változatos lesz. Gyömbéres vagy fahéjas-citromos, esetleg egy kreatív szakács bonyolultabb receptjei szerint készült méz – már az elnevezéseik is remekül mutatnak az étlapon, ráadásul egy jól sikerült íz a cukrászda, étterem széles célcsoportnak kínálható merchandising terméke is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >