A méhészettel foglalkozó ausztrál Anderson család a szakma jeles képviselői szerint is forradalmasította a mézbegyűjtést; kaptárjaikba forgó kereteket építettek, így a gyűjtéskor sem zavarják a méheket, mert a keretekből a gravitáció törvényei szerint kicsorgó méz egy csapon keresztül távozik a kaptárból. A csapolt méz koncepciójához konstruált termék piacra segítéséhez Kickstarter-kampánnyal próbálnak pénzt szerezni.
Hogy aztán a mézen kevés hozzáadott értekkel hogyan csináljunk többszörös hasznot, az sem marketingesek agyából kipattant ötlet. Nos, házilag mézet ízesíteni legalább olyan bonyolult, mint az óvodások Fekete Péter kártyajátéka, ehhez képest a végeredmény látványos és változatos lesz. Gyömbéres vagy fahéjas-citromos, esetleg egy kreatív szakács bonyolultabb receptjei szerint készült méz – már az elnevezéseik is remekül mutatnak az étlapon, ráadásul egy jól sikerült íz a cukrászda, étterem széles célcsoportnak kínálható merchandising terméke is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >