A méhészettel foglalkozó ausztrál Anderson család a szakma jeles képviselői szerint is forradalmasította a mézbegyűjtést; kaptárjaikba forgó kereteket építettek, így a gyűjtéskor sem zavarják a méheket, mert a keretekből a gravitáció törvényei szerint kicsorgó méz egy csapon keresztül távozik a kaptárból. A csapolt méz koncepciójához konstruált termék piacra segítéséhez Kickstarter-kampánnyal próbálnak pénzt szerezni.
Hogy aztán a mézen kevés hozzáadott értekkel hogyan csináljunk többszörös hasznot, az sem marketingesek agyából kipattant ötlet. Nos, házilag mézet ízesíteni legalább olyan bonyolult, mint az óvodások Fekete Péter kártyajátéka, ehhez képest a végeredmény látványos és változatos lesz. Gyömbéres vagy fahéjas-citromos, esetleg egy kreatív szakács bonyolultabb receptjei szerint készült méz – már az elnevezéseik is remekül mutatnak az étlapon, ráadásul egy jól sikerült íz a cukrászda, étterem széles célcsoportnak kínálható merchandising terméke is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >