Metsä Board – csomagolás az erdőtől az újrahasznosításig

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 27. 10:47

A világ egyik legnagyobb erdőgazdálkodója, a Metsä-csoport csomagolóanyag-gyártó vállalata a Metsä Board. 2013-as forgalma 2 milliárd euró volt. Három európai országban 9 gyártóegységben összesen 3100 dolgozót foglalkoztat.

PR_Metsa_Teeboxi_ja_Mur_opt

– Prémium megoldásokat biztosítunk a fogyasztói és kereskedelmi csomagolások, valamint a grafikai és irodai felhasználás területén is. Friss farostokból készült termékeink közvetlenül érintkezhetnek élelmiszerekkel és más érzékeny termékekkel, ami változatos felhasználást tesz lehetővé a napi cikkek, luxuscikkek, parfümök, szépségápolás és gyógyszeripari termékek területén is – hangsúlyozza Pasi Piiparinen, a Metsä Board kereskedelmi alelnöke.

Kutatásaik egyik fókuszterülete a karton súlyának csökkentése, amit a felhasznált fafajták, a farostok milyensége, a gyártósorok és az alkalmazott technológiák is befolyásolnak. Ezért a Metsä Board jelentős beruházásokkal folyamatosan áttekinti, fejleszti folyamatait.

Mivel termékeiket elsődleges rostokból készítik, erősebbek és tartósabbak, ugyanakkor ragyogóbb fehérségűek is, így tisztaságot és prémium minőséget sugallnak.

Az élelmiszer-biztonság a másik kiemelt K+F terület, mind a minőség megóvása, mind a szennyeződések kizárása miatt. A felhasznált nyersanyag utánkövethető, és termékeik a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak is megfelelnek, sőt túlteljesítik azokat.

A változó trendek – idősödő népesség, egyszemélyes háztartások, online vásárlás növekedése stb.– generálta új igényeket vizsgálják, és proaktívan, a jövő fogyasztóit is szem előtt tartva jelennek meg innovációikkal.

A Metsä Board magyar kereskedelmi irodáján keresztül a vállalat teljes kínálata elérhető.(X)

Kapcsolódó cikkeink