Metro a nyáron éhező gyermekekért

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 12. 00:00

Az éhező gyermekek legnehezebb időszaka a nyári szünet. Közel húszezer gyermek fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz.

A nyári szünetben azonban egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudják a családok biztosítani a gyermekek élelmezését.
A válság okozta adakozói kedv visszaesett, ezért is szervezett a Gyermekétkeztetési Alapítvány figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót Székesfehérváron, és talált rá a METRO Kereskedelmi Kft.-re, mint az 5 állomásos gyűjtőakció segítőjére.
Magyarországon a lakosság körülbelül 7%-a nyomorban él. Az e családokban élő százhúszezer gyerek közül – hazai és nemzetközi szervezetek szerint – húszezernek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. Számukra a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány idén nyáron a METRO-val közösen négy vidéki nagyvárosban és a fővárosban figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót szervez, melynek első állomásán, Székesfehérváron száz rászoruló családnak élelmiszercsomagot is osztott.
Az eseménnyel párhuzamosan a Vörösmarty Színház művészei, Dobó Ági, Miss World Hungary a város forgalmasabb helyszínén, az utcán megszólították a lakosságot, és adakozásra hívták fel őket.
A rendezvénysorozatot idén 2010. augusztus 11. és 31. között szervezik meg, összesen 5 állomással.
Az Önkormányzattal és a médiával kiépített együttműködéseknek köszönhetően kevesebb, mint egy óra alatt közel 10.000.-Ft-ot sikerült összegyűjteni, melyből azonnal élelmiszert vásárolt, és át is adta az Alapítvány az Önkormányzatnak.
Ezzel párhuzamosan 100 család egyhavi tartós élelmiszer adagját adták át a helyszínen az Alapítvány képviselői. Az élelmiszercsomagokat az akcióhoz a METRO Kereskedelmi Kft biztosította.
A csomagok összeállítása során a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a METRO Kereskedelmi Kft ügyelt arra, hogy egy hónapra elegendő szárazélelmiszer mennyiséget biztosítsanak a rászorulóknak.
Kapcsolódó cikkeink