Mészáros Lőrinc: nagyon nehéz évek jönnek

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 08. 02. 14:24

A napokban tartják a Mészáros Alapítvány konferenciáját, amely idén az orosz-ukrán háború biztonságpolitikai, gazdasági és társadalmi következményeire fókuszál, a kétnapos rendezvényen mintegy 200 ösztöndíjas vesz részt.

Nehéz évek jönnek a legmódosabb magyar szerint is

Mészáros Lőrinc, az egyik legsikeresebb magyarországi nagyvállalkozó saját rendezvénye keddi nyitóeseményén arról beszélt, hogy a háborús helyzet miatt nagyon nehéz évek következnek Magyarország, Európa és a világ számára, hiszen gazdasági és energiaválság indult el. Úgy vélte, ilyenkor van szükség nagy tudásra, amellyel a hallgatók az egyetemeken tudnak felvérteződni. Éppen ezért az ösztöndíjakat nem csökkentik, de sajnos emelni sem fogják tudni.

A 2016-ban Mészáros Lőrinc által alapított alapítvány rendezvényén előadást tart többek között Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem stratégiai tanulmányok intézetének igazgatója, Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Az alapítványt Mészáros Lőrinc azzal a céllal hozta létre, hogy a Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Vál községben élő, ott állandó lakcímmel rendelkező, a felsőoktatásban tanulmányokat folytató diákokat ösztöndíjban részesítse. A pályázat útján elnyerhető támogatás egyik feltétele, hogy az ösztöndíjban részesülő diákok évente egyszer részt vesznek az alapítvány által szervezett komplex programon.

MTI

Kapcsolódó cikkeink