Mérgezést okozhat a francia csemegekukorica
Ételmérgezés veszélye miatt Franciaországból származó csemegekukoricát vontak ki a forgalomból. A termékből Magyarországra is szállítottak, de nem került kereskedelmi forgalomba – írja az agrarszektor.hu.
A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében (RASFF) értesült a Suma nagykereskedő vállalkozás saját márkás termékének önellenőrzést követő visszahívásáról. Az intézkedést a termék érzékszervi tulajdonságainak, ízének megváltozása tett indokolttá, és az, hogy a nem megfelelő hőkezelés és túltöltés miatt a Clostridium botulinum okozta ételmérgezés lehetősége állhat fenn.
A bejelentést követően a Nébih felvette a kapcsolatot a termék magyarországi címzettjével, aki azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett tételek még nem kerültek kereskedelmi forgalomba. Ennek ellenére a hivatal felhívja a figyelmet, hogy az alábbi azonosítókkal ellátott termékből senki sehol ne fogyasszon. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: kolbászt hívott vissza a forgalomból a Kifli.hu
Szalmonella lehetséges jelenléte miatt mangalica kolbászt hívott vissza a forgalomból…
Tovább olvasom >2023-ban csökkent a növényvédőszer-maradék bejelentések száma az Európai Unióban
2023-ban 8700 bejelentést rögzítettek a tagállamok a Riasztási és Együttműködési…
Tovább olvasom >Élelmiszerlánc-biztonság: kedvezőek az idei nyári tapasztalatok
Eredményesen zárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A két hónapos vizsgálatsorozat során…
Tovább olvasom >További cikkeink
Érdemes a hazai szárnyasokat választani Márton-nap alkalmából
Idén sem hiányozhat a Márton napi asztalról a libapecsenye. A…
Tovább olvasom >Márton-nap előtt: drágulásra számíthatunk a liba és kacsa esetében?
November 11-én, Szent Márton napján a hagyomány szerint libát illik…
Tovább olvasom >Rendkívüli fogyasztóvédelmi ellenőrzést indítanak az ételfutár cégeknél
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a…
Tovább olvasom >