Útnak indult a Tesco és a Mercedes-Benz hosszú távú együttműködése

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 03. 12:01

Hosszú távú stratégiai együttműködést indított el a Tesco és a Mercedes-Benz. A partnerség keretében az áruházlánc újabb 10 Mercedes-Benz Sprinter kishaszonjárművel bővíti jelenleg 30 autós flottáját. A járművek a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatásának hatékony és gördülékeny kiszolgálását erősítik.

Tesco_Mercedes_01

A Tesco a hosszú távú üzleti befektetésekben hisz, s ennek megfelelően működik Magyarországon is, s kiemelten fontos számára a magyar piac és a hazai gazdaság innovatív fejlesztése. Jelenleg közel 22 000 embert foglalkoztat, s szolgáltatásainak bővítésével folyamatosan arra törekszik, hogy további munkahelyeket teremtsen. Az online áruház elindításakor az áruházlánc 100 új munkahelyet teremtett, év végére az üzletágat közel 300 új alkalmazott működteti majd, teljes munkaidőben.

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár az eseményen elmondta: „A magyar kormány és a nagy nemzetközi vállalatok szövetsége Magyarország sikerének egyik legfőbb záloga.”

„Az online szolgáltatással szemben támasztott legfontosabb elvárásaink, hogy a vásárlók, a termékek kiválasztásától kezdve egészen az áru kiszállításáig, biztonságosan és megbízhatóan végezhessék el a bevásárlást az interneten keresztül. Ezért nagyon fontos szempont volt együttműködő partnereink kiválasztásakor, hogy ők is ugyanolyan magas minőségű szolgáltatást nyújtsanak. A Mercedes-Benz Sprinter típusú kishaszonjárművekre esett a választásunk, melyek tökéletesen és megbízhatóan elégítik ki a cég és a vásárlóink igényeit. Biztos vagyok benne, hogy hosszú távú partnerségünk nemcsak vásárlóink számára nyújt kiváló szolgáltatást, hanem jelentősen hozzájárul a kereskedelem modernizálásához is. Célunk, hogy minél több alternatívát biztosítsunk vásárlóinknak a kényelmes bevásárláshoz, a lehető leginnovatívabb megoldások segítségével” – mondta Nigel Jones, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vezérigazgatója.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. együttműködése során a Magyar Kormány két stratégiai partnerének magyarországi képviselete dolgozik a hazai szolgáltatási színvonal fejlesztésén. A Mercedes-Benz a kecskeméti gyár révén több mint 3000 főt foglalkoztat Magyarországon, emellett több innovatív mobilitási koncepció hazai megvalósításában is részt vesz. Idén nyáron rekordidő alatt elkészült a budapesti közösségi közlekedést megújító 150 darab környezetkímélő Mercedes-Benz Citaro autóbusz, most pedig a legnagyobb forgalmú hazai kiskereskedelmi áruházlánc választotta a Mercedes-Benz Sprinter kishaszonjárművet.

„Nagyszerű látni, hogy a Magyar Kormánnyal kötött stratégiai megállapodáson túl egy másik stratégiai partnerrel is együttműködést valósítunk meg egy innovatív szolgáltatás létrehozása érdekében. A Tesco minden szempontból korszerű szolgáltatása nagy segítség lehet a mindennapok során. A Mercedes-Benz részéről nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy Magyarországon az online rendelések kiszolgálása kizárólag Mercedes-Benz Sprinter modellekkel történik. A mai napon újabb 10 járművel bővül a Tesco hazai járműparkja, hamarosan pedig megérkezik a Sprinter új generációja, ami kategóriája leghatékonyabb és legbiztonságosabb járműve” – nyilatkozta Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Tesco idén márciusban indította el online bevásárlás szolgáltatását, elsőként Budapesten és vonzáskörzetében, majd júliusban Szegeden és vonzáskörzetében. Így összesen közel 2,5 millió ember intézheti bevásárlásait kényelmesen, otthonról, az interneten keresztül. Az áruk kiszállítását a Tesco kezdetektől fogva Mercedes-Benz Sprinter típusú tehergépjárművekkel végzi. A mobiltelefonra és tabletre optimalizált weblapon közel 25.000 termék közül választhatnak a vásárlók.

Kapcsolódó cikkeink