Menhelyeknek adományoz a Pedigree

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 10. 20. 09:03

A Pedigree hosszútávú együttműködést jelentett be két hazai állatotthonnal, hogy támogatást nyújtson minden kutyának végleges otthonra találni. A márka fontosnak tartja a felelős örökbefogadást, ezért hárommillió forint pénzadománnyal és több száz kiló állateledellel támogatja a Rex Kutyaotthon Alapítványt és a Noé Állatotthon Alapítványt.

A segítség fontos

A Pedigree, a MARS vállalat márkája több száz kiló állateledelt és összesen 3 millió forintot adományoz a két legnagyobb hazai kutyamenhelynek, a Rex Kutyaotthon Alapítványnak és a Noé Állatotthon Alapítványnak, amely szervezetek a felajánlott összeget a legsürgetőbb feladataik ellátására fordítják. A Rex Alapítvány az Állatsziget kültéri kifutójának felújítását tervezi, a Noé Állatotthon pedig a kutyák egészségügyi ellátását finanszírozza az adományozott összegből.

A Rex Alapítvány napi szinten 250 kutyát lát el, továbbá az Alapítvány működésének 30 éve alatt több mint 10 000 kutyát adott örökbe. A Noé Állatotthonban jelenleg közel 500 kutya él, és évente 500 kutya talál gazdára. A Noé Állatotthon esetében a kutyák negyede 8 évesnél idősebb, melyek közül sokan egész életüket a menhelyen töltik.

A menhelyeken élő kutyák nagy része sérült, elhagyott vagy bántalmazott állat, ezért adoptálás előtt komoly rehabilitációs programokon esnek át. A legtöbb kutya általában egy-két évet tölt a menhelyen, de az idősebb kutyák számára gyakran kevés az esély az örökbefogadásra.

Fogadj örökbe felelősen!

Magyarországon a felmérések szerint legkevésbé az idősebb korosztály tart kutyát, pedig a kutyáknak számos pozitív fizikai és mentális hatása van, mozgékonyabbá tesznek minket, jobb kedvre derítenek, társaságot nyújtanak, összességében hozzájárulnak a jóllétünkhöz. Azonban egy kutya beszerzése vagy örökbefogadása nagy felelősség, az életünk számos aspektusára hatással lehet, emellett egy kutya tartásának költségei is vannak, amire szintén gondolnunk kell.  Örökbefogadás előtt többször el kell mennünk a menhelyre, hogy megismerkedjünk a kiszemelt kutyával, kérdéseket tehetünk fel az egészségi állapotáról, koráról, viselkedéséről. Ugyanakkor a menhely is vizsgálni fogja, hogy alkalmasak vagyunk-e örökbefogadó gazdának, nem csak személyiségünket, hanem döntésünk határozottságát is vizsgálják, információt kérnek a kutya leendő körülményeiről is.

A Statista 2019-es adatai szerint a magyar háztartások 35 százalékában[i] van legalább egy kutya, az országban közel kétmillió négylábú él, és a becslések szerint 25-30 ezer kutya élhet menhelyeken vagy állatvédők gondozásában.

Segíts most a gazdátlan kutyák etetésében!

A Mars az Állatok Világnapja alkalmával elindította az “Etess szeretettel” kampányát, melynek keretében minden Pedigree, Whiskas, Sheba, Perfect Fit, Cesar vagy Dreamies termék megvásárlásával most bárki hozzájárulhat 185.000 adag állateledel szétosztásához menhelyeken.

Kapcsolódó cikkeink