Mélyszegénységben élő gyerekeket segít a Kellogg és a United Way közös akciója

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 30. 12:10

A United Way Magyarország 25.000 dolláros támogatást nyert a United Way Worldwide “United to Feed” innovációs pályázatán a Junior Magic Chefs program megvalósításához, amely hamarosan indul a Burattino Iskolában és Gyermekotthonban.

Ez a támogatás – a napi étkezés folyamatos biztosítása mellett – segít abban, hogy önfenntartó főzési, táplálkozási és komposztálási készségeket tanítsunk a gyerekeknek

A szervezet az öt nyertes egyike a Kellogg vállalattal és annak egyik jótékonysági alapítványával partnerségben megvalósuló “United to Feed Innovation Challenge” (Együtt az Étkezésért Innovációs Kihívás) pályázatnak. Az innovációs kihívás keretében világszerte az élelmiszerekhez egyedülálló módon fenntartható és méltányos hozzáférést biztosító kezdeményezéseket támogatnak.

Ingyenes főzőtanfolyam a Burattinoban

A Junior Magic Chefs program ingyenes főzőtanfolyamokat biztosít a kiválasztott helyi iskola és gyerekotthon mélyszegénységben élő diákjai számára. Ez a támogatás – a napi étkezés folyamatos biztosítása mellett – segít abban, hogy önfenntartó főzési, táplálkozási és komposztálási készségeket tanítsunk a gyerekeknek, és ezáltal segítsünk nekik kitörni a szegénység ördögi köréből.

“Köszönjük a United Way Magyarország, a United Way Worldwide és a Kellogg Vállalat hihetetlen támogatását iskolánknak. Tudjuk, milyen fontos, hogy a diákokat a táplálkozásról tanítsuk, és különösen az, hogy megtanítsuk őket egészséges ételeket készíteni. Nagyon sikeres Junior Magic Chefs program elé nézünk”

– mondta el Mezei Kata, a Burattino Iskola és Gyermekotthon igazgatónője.

„A Burattinoval a United Way Magyarország hosszú évek óta dolgozik együtt. Egy nagyszerű közösség, akik szociálisan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak, otthont adnak a számukra, de egyúttal önbizalmat és hitet is, hogy merjenek nagyot álmodni” – mondta Adriány Kincső, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója. „Szervezetünk számára fontos, hogy minden gyermek ugyanolyan esélyekkel indulhasson el a felnőtté válás útján, így különböző programokkal, oktatással, vagy akár anyagi támogatással szeretnénk segíteni a mélyszegénységben élő gyerekeket”

– tette hozzá a United Way Magyarország ügyvezetője. 

Kapcsolódó cikkeink