Mélyhűtött vegetáriánus ételek Csehországból
Az izraeli Tivall csoport, amely a Nestlé konszern leányvállalata, gyártóüzemét az észak-csehországi Krupka ipariparkban építette fel, a beruházás értéke mintegy 30 millio dollár.
A Tivall mélyhűtött élelmiszerei elsődlegesen a
nyugat-európai piacra készülnek. A Tesco és a Delhaize üzletláncok már szerződést
kötöttek a Tivall termékeinek forgalmazására.
A gyár három műszakban fog dolgozni, jelenleg 130 alkalmazottja van. Az
alkalmazottak száma egy éven belül 250-re emelkedik. A Tivall új üzemének
kapacitása jelenleg 5000 tonna mélyhűtött élelmiszer évente. A tervezett
kapacitás 30 ezer tonna. Ezt a cég mintegy két éven belül szeretné elérni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >