Mélyhűtött vegetáriánus ételek Csehországból
Az izraeli Tivall csoport, amely a Nestlé konszern leányvállalata, gyártóüzemét az észak-csehországi Krupka ipariparkban építette fel, a beruházás értéke mintegy 30 millio dollár.
A Tivall mélyhűtött élelmiszerei elsődlegesen a
nyugat-európai piacra készülnek. A Tesco és a Delhaize üzletláncok már szerződést
kötöttek a Tivall termékeinek forgalmazására.
A gyár három műszakban fog dolgozni, jelenleg 130 alkalmazottja van. Az
alkalmazottak száma egy éven belül 250-re emelkedik. A Tivall új üzemének
kapacitása jelenleg 5000 tonna mélyhűtött élelmiszer évente. A tervezett
kapacitás 30 ezer tonna. Ezt a cég mintegy két éven belül szeretné elérni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Haltermelés Magyarországon: a szakma növekvő munkaerőhiánnyal küzd
Az alacsony takarmányárak és a jó vízszintek ellenére a magyar…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia a borászatban: az új technológia megváltoztatja a borkészítés módját
A mesterséges intelligencia forradalmasítja az amerikai borászatot, lehetővé téve a…
Tovább olvasom >