Méltó helyre került a Pro Turismo elismerés
A legtöbb szakmai díjjal kapcsolatban megoszlanak időnként a vélemények, de arról feltehetően kizárt az objektív vita: Jakabffy László személyében tökéletesen jó kezekbe került a december 19-én kiosztott Pro Turismo Elismerő Oklevél. A Parlamentben elhangzott méltatás szerint az ismert és elismert gasztronómiai szaktanácsadó, a hagyományok tiszteletét innovatív megközelítéssel párosító törekvéseivel messze megelőzte korát, és emelte a legendás Alabárdos éttermet a legjobb kulináris műhelyek közé. Ma többek között az esztergomi Prímás Pince tanácsadóként szolgálja a vendéglátás ügyét. Mi még annyit tennénk mindehhez hozzá: önzetlenül és fáradhatatlanul szolgálja a hazai vendéglátást a különböző szakmai szervezetekben, többek között a Magyar Vendéglátók Ipartestületében végzett munkájával.
Az okleveleket egyébként idén már 25 alkalommal adták át. A turizmus szakma legmagasabb kitüntetését összesen hét szakember vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, az előző két év díjazottjainak javaslatai alapján; Jakabffy László úron kívül Gömöri Péter, a Budapest Welcome Touristic Kft. MICE területének igazgatója; Igyártó Gabriella, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója; Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója; Németh Ágnes, a Vince Magazin főszerkesztője; Peter L. Horn, a Beretta fegyvergyártó vállalat amerikai részlegének alelnöke; Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group ügyvezetője.
Varga Mihály az ünnepélyes díjátadón elmondta: a tavalyi rekordév után folytatódott a pozitív tendencia: 2013. január és november között 7,7 millió vendég 20 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, így a vendégek és a vendégéjszakák száma mintegy 5, a bevétel pedig közel 10 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. Idén a belföldi turizmus is markánsan növekedett a SZÉP-kártyának köszönhetően, amelynek bevezetése óta több mint 106 milliárd forint jutott a turisztikai és a vendéglátó-ipari vállalkozásokhoz. A tárcavezető hangsúlyozta: a turisztikai fejlesztések nagyban hozzájárultak az ágazat eredményeihez, de a siker legfontosabb összetevője változatlanul a turizmusban dolgozó szakemberek elhivatottsága, tudása és vendégszeretete.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >