Méltatlan támadások

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 01. 08:00

Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke szerint a legfontosabb eredmény, amit a szervezet elért, hogy a taglétszám 2007-ben a négy esztendővel ezelőtti 600 főhöz képest elérte a 2000-et. Sokan, akik az évek során elhagyták a szövetséget, az idén visszaléptek a tagság soraiba. Az elnök mindezt annak tulajdonítja, hogy talán most már látható a ténylegesen elvégzett munka. Nem politizálnak, a gazdasági, szakmai munkára került a hangsúly. A nyugdíjba vonuló vezetőségi tagok helyére a fiatalabb generáció képviselői kerültek, és komoly ifjúsági tagozat jött létre a fiatalok csatasorba állításával.
A szövetség nemzetközi megbecsülését jelzi, hogy 2007-ben megrendezhették a WACS (Szakácsegyesületek Világszövetsége) európai kongresszusát, valamint az WACS első melegkonyhás szakácsversenyének európai döntőjét. Pályázati úton elnyerték a 2008-as Bocuse d’Or verseny magyarországi előválogatójának rendezési jogát. Ezzel kapcsolatban Pető úr cáfolta társszervezetek különböző médiumokban megjelent, tisztességtelen eszközök használatával kapcsolatos vádjait:
– A rendezésért ringbe szállt MGE nem felelt meg a kiírásban foglalt feltételeknek, ugyanakkor a verseny zsűrijének összeállítását teljes mértékben saját tagjaiknak szándékoztak fenntartani.
2008-ban Norvégiában a Bocuse d’Or-on szerepel a selejtező győztese, az erfurti szakácsolimpián pedig három nemzeti csapat indul. Megtörténtek a budapesti Nemzetek Gasztronómiai Múzeuma és az ezzel együtt működő Gasztroakadémia tényleges beindításának előkészületei is.

Kapcsolódó cikkeink