Méhbarát tésztacsaládot vezet be a Lidl Italia
Új, fenntartható és a kiskereskedő szerint méhbarát tésztakészítményeket kreált a Lidl Italia a Filiera Agricola Italianával együttműködve. A hatféle formában kapható tészta 100%-ban olasz búzából készül, amely olyan földeken termett, amelyek közelében facélia-, azaz mézontófű-termesztés folyik.
A nektárban gazdag virágaival a méheket vonzó facélia termesztése hozzájárul környezete állapotának javításához, és olyan ökoszisztémát hoz létre, amely kedvez a méhek szaporodásának.
A Lidl és a Filiera Agricola Italiana közötti együttműködés része az olasz gazdák támogatására és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítására irányuló szélesebb körű erőfeszítéseiknek. A felek 2018 óta az FDAI–Firmato Dagli Agricoltori Italiani pecsét alatt egy sor olyan terméket fejlesztettek ki, amelyek 100%-ban olasz alapanyagokból készülnek, nyomon követhetők, és az ellátási lánc teljes egészében megfelelnek a magas szintű etikai normáknak.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >