Méhbarát tésztacsaládot vezet be a Lidl Italia
Új, fenntartható és a kiskereskedő szerint méhbarát tésztakészítményeket kreált a Lidl Italia a Filiera Agricola Italianával együttműködve. A hatféle formában kapható tészta 100%-ban olasz búzából készül, amely olyan földeken termett, amelyek közelében facélia-, azaz mézontófű-termesztés folyik.
A nektárban gazdag virágaival a méheket vonzó facélia termesztése hozzájárul környezete állapotának javításához, és olyan ökoszisztémát hoz létre, amely kedvez a méhek szaporodásának.
A Lidl és a Filiera Agricola Italiana közötti együttműködés része az olasz gazdák támogatására és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítására irányuló szélesebb körű erőfeszítéseiknek. A felek 2018 óta az FDAI–Firmato Dagli Agricoltori Italiani pecsét alatt egy sor olyan terméket fejlesztettek ki, amelyek 100%-ban olasz alapanyagokból készülnek, nyomon követhetők, és az ellátási lánc teljes egészében megfelelnek a magas szintű etikai normáknak.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Az LG közzétette 2024-2025-ös fenntarthatósági jelentését
Közzétette 2024–2025-ös fenntarthatósági jelentését az LG Electronics (LG), amelyben hivatalosan…
Tovább olvasom >Közzétette 2024-es fenntarthatósági jelentésének kivonatát az AutoWallis
Jelentős energiahatékonysági projekteket valósított meg 2024-ben az AutoWallis Csoport, valamint…
Tovább olvasom >A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >