Megvette a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. a Garay pincét

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 17. 12:02

Nettó 90 millió forintért megvásárolta a belvárosi Garay pincét a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. – közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Bálint Zoltán elmondta: az adásvételi szerződést a napokban aláírták, de a vételárat csak akkor fizeti ki a kft., ha az ingatlant az eladó tehermentesíti; ez harminc napon belül meg fog történni – tette hozzá.

Mint mondta, a 780 négyzetméter alapterületű, középkori eredetű pince 88 millió forintos vételára mellett kétmillió forintért ingóságokat is megvett az önkormányzati cég.

A Béla király téri pince korábbi tulajdonosa, a Szentgaál Pincészet Zrt. vezérigazgatója, Szilvágyi Anita az MTI-nek azt mondta: több ingatlant is értékesítenek, a társaság a minőségi borkészítésre valamint a Szentgál-szőlőhegyi kastély üzemeltetésre koncentrál.

Bálint Zoltán tájékoztatása szerint borturisztikai célra kívánják hasznosítani a patinás épületet, ahol legalább 80 fős vendéglátó helyet terveznek kialakítani pályázati források igénybe vételével. Az üzemeltető a tavaly 450 millió forintos árbevételt elért vagyonkezelő cég lesz. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink