Megvette a finn Oddlygood a brit Rude Health márkát
A skandináv vegán piacon vezető finn Oddlygood felvásárolta az Egyesült Királyság egyik legismertebb növényi italokat gyártó márkáját, a Rude Healtht. A 2005-ben Camilla és Nick Barnard által alapított Rude Health bevétele, mely minőségi alapanyagokat felhasználva zab-, mandula-, szója- és más növényi tejhelyettesítőket, valamint cereáliákat gyárt, idén akár a 28 millió eurót is elérheti.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
A Valio tejipari óriásból kivált finn Oddlygood a növényi tejeken kívül joghurtokat, desszerteket, krémeket és sajtokat is készít. Az év elején a svéd Planti márkát felvásárló vállalat idei éves árbevétele a várakozások szerint elérheti az 50 millió eurót. Niko Vuorenmaa vezérigazgató szerint az Oddlygood célja az Egyesült Királyságban és Európában vezető növényi alapú élelmiszer-vállalattá válni, amely folyamatot az akvizíció felgyorsíthatja.
A Rude Health márka különleges, merész dizájnjáról ismert, amely új lendületet hozott a növényi tejhelyettesítők piacára. Ezt a hagyományos „egészséges” hatást keltő arculattal szembemenő megjelenést a márka alapítói annak idején tudatosan választották.
A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, de a tulajdonosok várhatóan hét számjegyű összeget kapnak részesedésükért. //
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >