Megvásárolja a Barilla Group a Back to Nature márkát

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 20. 09:24

Megvásárolja a Barilla Group a Back to Nature-t a B&G Foods, Inc. (Parsippany, NJ)-től. Az akvizíció feltételei nem nyilvánosak.

A Back to Nature sütemények, kekszek, granolák, mag és aszalvány mixek gyártója, melyet a B&G Foods 2017-ben mintegy 162,5 millió dollárért vásárolt meg.

“A Barillánál arra törekszünk, hogy hosszú távon vessük meg lábunkat az amerikai sütőiparban, és ez a lépés felidézi, amikor több mint 25 évvel ezelőtt a tésztákkal kezdtük az utunkat, és ma már piacvezetők vagyunk” – mondta Guido Barilla, a Barilla Csoport elnöke. “A Back to Nature felvásárlása kulcsfontosságú lépés ezen az izgalmas úton. Minden üzleti tevékenységünk és termékünk fókuszában az egészség és az élvezetek állnak, így a Back to Nature természetes választás volt. Izgatottan várjuk, milyen eredményei lesznek erőfeszítéseinknek.”

A tranzakció várhatóan 2023 első negyedévében zárul le.

A B&G Foods november elején jelezte, hogy el kívánja adni a Back to Nature-t.

“A Back to Nature eladásáról szóló döntésünk a B&G Foods ama szélesebb körű terveibe illik, melynek értelmében portfóliónkat a hosszú távú stratégiánk szempontjából kulcsfontosságú üzletágakra kívánjuk összpontosítani azzal egyidejűleg, hogy üzletág-alapú struktúrára térünk át” – mondta Casey Keller, a B&G Foods elnök-vezérigazgatója. “Az eladás lehetővé teszi számunkra azt is, hogy csökkentsük hosszú távú adósságaink volumenét úgy, hogy közben a Barilla America portfolióját egy nagyszerű márkával bővítjük.”

Food Business News

Kapcsolódó cikkeink