Megvan az év borászata 2024-ben
A Gere Attila Családi Pincészet nyerte el a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége elismerését, az Év Pincészete díjat – közölte a pincészet.

75 hektáron gazdálkodik a pincészet
A szakmai szervezetek a szőlőtermesztésen és a borkészítésen túl figyelembe vették a borértékesítés és a borturizmus területén végzett munkát, értékelve a magyar bor, borkultúra és borfogyasztás népszerűsítése érdekében végzett tevékenységet – írták.
A díjazott a közlemény szerint szimbolikus jelentőségűnek tartja a díj elnyerését, amelyet az elhivatottságuk visszaigazolásának tekint. Kiemelték továbbá, hogy 2024-ben minden jelentős szakmai elismerést villányi borászok kapták, hiszen Günzer Tamás az Év Bortermelője lett, Bock József pedig Életmű Díjat kapott.
A Gere Attila Családi Pincészet a honlapján olvasható bemutatkozó szerint 75 hektáron gazdálkodik. Hektáronként 7200 tőkét művelnek a vörösbortermelésre kiválóan alkalmas területen, amelyen 2010 óta organikus gazdálkodást folytatnak, a pincészetben az erjesztéshez kizárólag saját élesztőtörzseket használnak.
Kapcsolódó cikkeink
A borok suttogója vagy tudós? Avagy mit tud egy Master of Wine?
A Master of Wine (MW) hivatást ezernyi mítosz lengi körül…
Tovább olvasom >Vízválasztó év a szőlészetben: így küzdenek a borászok az aszállyal
A virágzás utáni szakaszban járó szőlőültetvények számára most kritikus a…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >