Megvan az év borászata 2024-ben
A Gere Attila Családi Pincészet nyerte el a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége elismerését, az Év Pincészete díjat – közölte a pincészet.
A szakmai szervezetek a szőlőtermesztésen és a borkészítésen túl figyelembe vették a borértékesítés és a borturizmus területén végzett munkát, értékelve a magyar bor, borkultúra és borfogyasztás népszerűsítése érdekében végzett tevékenységet – írták.
A díjazott a közlemény szerint szimbolikus jelentőségűnek tartja a díj elnyerését, amelyet az elhivatottságuk visszaigazolásának tekint. Kiemelték továbbá, hogy 2024-ben minden jelentős szakmai elismerést villányi borászok kapták, hiszen Günzer Tamás az Év Bortermelője lett, Bock József pedig Életmű Díjat kapott.
A Gere Attila Családi Pincészet a honlapján olvasható bemutatkozó szerint 75 hektáron gazdálkodik. Hektáronként 7200 tőkét művelnek a vörösbortermelésre kiválóan alkalmas területen, amelyen 2010 óta organikus gazdálkodást folytatnak, a pincészetben az erjesztéshez kizárólag saját élesztőtörzseket használnak.
Kapcsolódó cikkeink
Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az…
Tovább olvasom >Piacismeret, kapcsolatépítés, marketing
Nem feltétlenül egyforma tapasztalatokkal a hátuk mögött, de egyformán meghatározó…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >