Megváltozik a borok ízvilága
Aki borokba szeretne fektetni, különösen a klasszikusnak számító régiókból származó tételekbe, az cselekedjen mihamarabb – javasolja a HNT elemzése. A klímaváltozás miatt ugyanis a jövőben átalakul a borok ízvilága. Sok termelő és borszakértő szerint ez az utolsó lehetőség, hogy olyan palack birtokába kerüljenek az érdeklődők, amely tartalmazza annak az élőhelynek az ikonikus jellegét, ahonnan származik. Az ok: a klimatikus változások egyre meghatározóbban érintik a klasszikus termelőterületeket, aminek hatására átalakulnak a megszokott ízek és aromák.
//
Kapcsolódó cikkeink
Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan borászattal
Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával…
Tovább olvasom >Visszaesett a francia bor- és szeszexport tavaly
Tavaly 15,56 milliárd euró értékben exportált Franciaország bort és szeszesitalokat,…
Tovább olvasom >Komoly gondok vannak a magyar borászatban
A 2024-es év a magyar szőlészet és borászat számára nehéz…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ledig mélyhűtött zöldség – A nap képe
Csak döntés kérdése: a mélyhűtött zöldséget Európa néhány országában ömlesztve…
Tovább olvasom >Mit csinál az élelmiszermérnök? – A nap videója
Mindent elmagyarázunk – Tatsuya Tanaka stílusában.
Tovább olvasom >