Megválasztották az év strandételét

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 19. 10:35

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele nyerte el az idén először kiosztott év strandétele díjat – közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és a kínálat megújítását célzó versenyt elindító Balatoni Kör elnöke az MTI-vel.

Fovenyes

Az előválogatást az éttermek és büfék kritikájával is foglalkozó We Love Balaton (welovebalaton.hu honlap) végezte. A zsűrit a régió ismert vendéglátósaiból és borászaiból álló Balatoni Kör tagjai adták. A remények szerint a győztes étel, vagyis a „balatoni Fish and Chips” felveheti majd a versenyt az üdülőövezet kínálatában a „tájidegen” hekkel.

A zsűri további nyolc vendéglátóhelyet is kiemelt. A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit.

Kikötői bisztró kategóriában a csopaki Code Zerót tartották a legjobbnak a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Elismeréssel szóltak a tihanyi hajóegylet bárjának, a the Barnak a kreatív ételkóstolójáról, a füredi Matróz étterem vega burgeréről és a széplaki Tató kisvendéglő Balaton alakú lángosáról is.

Kardos Gábor kifejtette, nehéz a strandbüféknek egy rövid szezon alatt kigazdálkodni a magas bérleti díjakat, ebben előrelépést hozhat, ha különleges minőség és helyi specialitások nyújtásával ősszel és tavasszal is magukhoz csalogatják a vendégeket.

A versenyt indító Balatoni Kör tagjainak kínálatát külön értékelték az I love Balaton honlap munkatársainak szavazatai alapján. Közülük az év strandétele Bezerics Dániel harcsakolbászos hot dogja lett, amely a nyár népszerű újdonsága lett Bogláron, Keszthelyen és Badacsonyban is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink