Megválasztják Budapest Borát

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 11. 13. 11:05

Évente egy-egy fehér- és vörösbor nyerheti el a Budapest Bora címet, amelyre a főváros első alkalommal írt ki nyílt pályázatot.

Budapest-Bazilika

Tarlós István főpolgármester 2010-ben hirdette meg a Nemzet fővárosa programot, amelynek egyik fontos célja, hogy Budapest minden nemzeti érték mögé odaálljon – idézte fel az egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a pályázat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Szentes Tamás elmondása szerint ehhez a törekvéshez illeszkedik az első alkalommal meghirdetett Budapest bora pályázat. Az elismerő cím odaítélésének célja, hogy segítse a magyar borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését, a magyar borászatok fejlődését.

Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke közölte: a felhívásra több mint hetven tétel érkezett be; hasonló mennyiségű fehér- és vörösbor.

A benevezett borokat szerdán a főváros képviselői szakemberek segítségével három bizottságban értékelik, majd az ezek által kiválasztott egy-egy legjobb tételt közösen újrakóstolva ítélik oda a Budapest Bora elismeréseket.

Szentes Tamás az MTI kérdésére elmondta, hogy a Budapest Bora cím mellett arany-, ezüst- és bronzérmeket is kiadnak, majd Budapest borait egy éven keresztül a főváros hivatalos rendezvényein, protokollvendégeinek is kínálják. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink