Megússzák a magánorvosok az onlinekasszát

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 06. 27. 12:01

Csak a gyógyszertárakban lesz kötelező az online pénztárgép az egészségügyi szektor résztvevői közül. A patikákban nagyjából kilencszáz pénztárgépet kell lecserélni, ehhez igénybe veszik az 50 ezer forintos támogatást. Szakértők szerint a gyógyszertárakban eddig sem fordult elő az, hogy trükköztek volna. A magánorvosoknál több ellenőrzést végzett a NAV, a szolgáltatók sok esetben megfeledkeztek a nyugtaadásról.

Az egészségügyi szolgáltatók közül csak a gyógyszertárak pénztárgépei lesznek a jövőben online kapcsolatban az adóhatósággal, annak ellenére, hogy egy felmérés szerint tavaly a lakosság több mint negyede vett igénybe magán egészségügyi ellátást, és az adóhatóság szerint a szolgáltatók közül sokan nem adtak nyugtát – írja a Világgazdaság.

A gazdasági napilap szerint a NAV-revizorok már több fül-orr-gégész, fogorvos, bőrgyógyász, szemész szolgáltatását is igénybe vették, páciensnek adva ki magukat. Jártak plasztikai sebészeknél is, mert úgy látták, a szépészeti szolgáltatások magas ára és jövedelmezősége ellenére az e területen tevékenykedő vállalkozások bevallásai gyakran csak minimális adóbevételt tartalmaznak.

Bővebben: http://onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/605-megusszak-a-maganorvosok-az-onlinekasszat

Kapcsolódó cikkeink