Megújult Tourinform iroda

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 05. 12. 09:40

Május 10-én újra megnyitja kapuit az országos Tourinform-hálózat egységes arculatához illeszkedően felújított szombathelyi Tourinform iroda. A Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy programjának támogatásával megújult iroda korszerű, barátságos környezetben, kibővített szolgáltatási palettával fogadja a turistákat és segíti a turisztikai szakma képviselőit.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője

A hivatalos megnyitón Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója, Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a sajtó képviselőit.

A hazai Tourinform-hálózat évente 1,8 millió megkeresést kezel. A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által meghirdetett Tourinform irodák és információs pontok felújítását célzó pályázati fejlesztések célja, hogy a térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform irodákban korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek. Ezt a célt szolgálta a szombathelyi iroda felújítása is.

A magyarországi Tourinform hálózatnak kiemelt szerepe van a turizmus újraindításában. Szombathely az egyik kiemelt települése a Bük-Sárvár turisztikai térségnek, amely az ötödik legnépszerűbb úti cél a volt tavaly, a külföldiek körében pedig a Balatont, valamint Debrecen és térségét követően a harmadik.

A Tourinform irodáknak a jövőben még fontosabb szerep jut, ők ismerik legjobban hazánk turisztikai kínálatát. A forgalom élénkítésében a Magyar Turisztikai Ügynökség is minden eszközével segíti a desztinációkat, májusban a Magyarország újraindult! szlogennel találkozhatunk országszerte.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere hangsúlyozta, hogy a Tourinform Irodák szerepe elvitathatatlan, amikor a turista megérkezik egy számára ismeretlen térségbe. Ezért nem mindegy, hogy milyen fogadtatásban részesül, milyen ajánlatokkal, kínálati elemekkel szólítják meg az információs irodában. Ezért is örül a támogatásból megújított irodának, ami nemcsak arculati átalakulással, hanem jelentős szolgáltatás-bővítéssel indítja el a covid utáni időszak új turisztikai szezonját Szombathelyen. Végre lehet ajándékként helyi termékeket, például vaskeresztesi bort, vagy neves képzőművészek kézműves munkáit vásárolni egy helyen, a helytörténeti kiadványok, könyvek, térképek mellett.

Kapcsolódó cikkeink