Megújult Magyarország egyik legrégebbi joghurtmárkája
Idén tavasszal megújult receptúrával és új külsővel kerültek a boltok polcaira a Danone Könnyű és Finom márkájának termékei, valamint a Danone natúr joghurt és kefir termékek is. A termékösszetétel megváltoztatásának köszönhetően az újra csomagolt joghurtcsalád fehérje tartalma 30%-kal növekedett, cukortartalma pedig csökkent.
A Danone Könnyű és Finom márka Magyarország egyik első joghurt márkája, közel 25 éves történetre tekint vissza. A termék az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb joghurtja, mely idén megújult. A megújulás a termék receptúráját és csomagolást is érinti. A változás célja, hogy a népszerű brand – követve az új trendeket – minél jobban megfeleljen a fogyasztói igényeknek.
A termékek csomagolása sokkal letisztultabb, egyszerűbb, modernebb lett, ugyanakkor vissza is nyúlik a gyökerekhez. A csomagoláson faerezetes fehér háttéren három csökkenő vastagságú kék csík légiességet, könnyűséget sugall, és egyben utal a Danone közel 100 éves tapasztalatára is, hiszen már a cég alapítója, Isaac Carasso is hasonló csíkokkal ékesítette első Danone joghurtjainak csomagolását.
A csomagoláson túl a termék összetételében is komoly változások történtek, hogy a termék még inkább találkozzon a fogyasztók folyamatosan változó igényeivel és a táplálkozási ajánlásokkal. A joghurt fehérje tartalma 30%-kal növekedett, ez pedig krémesebb, lágyabb, teltebb ízű terméket eredményez, mely ráadásul növeli a teltségérzetet, csökkenti az éhséget. Emellett az új receptúra kevesebb cukrot tartalmaz, mint a korábbi termék.
Az új Danone joghurt választékában összesen 23 termék található meg. A gyümölcsjoghurtokon, natúr joghurtokon és kefiren kívül áprilisban három teljesen új joghurtital is bevezetésre került, alma-körte, eper és őszibarack. A kanalas gyümölcsjoghurtok összesen Hét ízben és négyféle kiszerelésben elérhetők. A málnát új ízként vezeti be a márka, a legnépszerűbb ízek, az eper és a meggy esetében pedig a cég változtatott a gyümölcskészítményen is, hogy azok még gyümölcsösebbek legyenek.
Kapcsolódó cikkeink
Átszervezi a németországi gyártást a Danone
A francia Danone „Renew Danone” programjának keretében átalakítja gyártási struktúráját,…
Tovább olvasom >Brit zabra vált az Alpro az Egyesült Királyságban
A Danone növényi alapú márkája, az Alpro többmillió fontot költ…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >