Megújult a Belga Sörfesztivál

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 05. 16. 10:45

Aligha volt még olyan magyarországi sörfesztivál, ahol 250 féle sört kóstolhattak az érdeklődők – a május 19. és 21. között újra megrendezésre kerülő 8. Belga Sörfesztivál szervezői erre a „rekordra” vállalkoztak. A rendezvény helyszíne a Bálna, ahol 45 belga sörfőzde 250-féle sörét, közülük 65-féle csapoltat kóstolhatnak az érdeklődők. A Bálnában lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál keretében mindenki garantáltan megtalálja a maga sörét.

Megujult a Belga Sorfesztival 3

Megujult a Belga Sorfesztival 2

Megujult a Belga Sorfesztival 1

Az idei fesztivál újdonsága a limitált darabszámban, kizárólag elővételben megvásárolható sörkóstoló belépőjegy, amelyik 20 „mini” (1 dl.) pohár sör elfogyasztására jogosít. A legnagyobb sörrajongók számára „BE(ER)HERO” jeggyel készülnek a szervezők, amely szintén elővételben beszerezhető. A „hősöknek” szóló belépőjegy az ajándék egyedi nyakpánt és a fesztiválpohár mellett 15 „normál” (2 dl.) pohár sör elfogyasztására biztosít lehetőséget. A korlátozott számban elérhető jegyek kizárólag a www.belgasormester.hu oldalon vásárolhatóak meg és tetszés szerint felhasználhatóak a fesztivál három napja alatt. Mindkét jegytípus mellé ajándékba adnak a szervezők egy pohár Gallica Premium Pillst.
A könnyebb eligazodás érdekében tavaly bevezetett ízvilág szerinti kategorizálási rendszerbe belekerül mind a 250-féle sör, amelyik a fesztiválon csapolt, vagy üveges formában kóstolható lesz. A kategóriák, valamint a sörkalauz a www.belgasor-fesztival.hu oldalon előzetesen megtekinthetőek, de érdemes figyelni a Bálnában, standok felső részén, a márkajelzés mellett elhelyezett és az ízvilágra utaló eligazító táblákat is. A kategóriák elnevezésében minden esetben szerepel egy, vagy két domináns íz: keserű, édes, fanyar, valamint ezek kombinációi. Az elnevezések második felében olyan ízek, vagy hatások találhatóak, melyek segítségével az alapízek további kategóriákra bonthatóak, így növelve annak esélyét, hogy a látogatók eljussanak az ízlésünknek leginkább megfelelő sörökhöz.
Az idei évben első alkalommal egy német sörfőzde, az Einsiedler is képviselteti magát a fesztiválon az alábbi klasszikus német sörtípusokkal: pilsner, dopplebock, weissbier, schwarzbier, zwickelbier. Emellett egy ínyencséggel, a Cherry Porterrel is készülnek, amelyik német sörfőzdétől igazán meglepő meggyes porter sör.
A tavalyi meghiúsult ígéretet követően idén amerikai trappista sörök is lesznek a fesztiválon. Az egyik amerikai sör a Spencer Trappist Ale, a másik a Spencer Trappist India Pale Ale, a világ első és egyetlen trappista IPA söre, mely átmenetet képez a „hagyományos” trappista sörök és az amerikai kézműves IPA-k közt.

Technikai információk:
„Sörkedvelő” és „Sörrajongó” elővételes jegyek kaphatóak Interticket országos hálózatában és a Jegy.hu oldalon. A jegyek tetszőleges napon érvényesíthetőek. Az előre váltott jeggyel érkezők egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba. A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat kap ajándékba.
Sörkedvelő belépőjegy: 4 pohár sör + fesztiválpohár, 3.700 Ft.
Sörrajongó belépőjegy: 6 pohár sör + fesztiválpohár, 5.000 Ft.
BE[ER]HERO belépőjegy: 15 pohár sör + fesztiválpohár, 9.900 Ft.
Sörkóstoló belépőjegy: 20 x 1 dl sör + mini kóstolópohár, 7.600 Ft.
További zsetonok 650 Ft/db. áron vásárolhatóak a fesztivál helyszínén.
A megmaradt zsetonok a fesztivált követően A Matróz Kocsma Söntésében (1011 Budapest, Bem rkp. 15.) felhasználhatóak.
NYITVA TARTÁS fent/bent
2017. május 19. (péntek): 17:00 – 23:00
2017. május 20. (szombat): 12:00 – 23:00
2017. május 21. (vasárnap): 12:00 – 22:00

Kapcsolódó cikkeink