Megújult a gyógyszerforgalmazás a dm üzletekben

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 29. 11:25

Idén tavasztól új értékesítési elemekkel forgalmazza a boltokban eddig is meglévő gyógyszereket a drogéria. A változásnak köszönhetően a kihelyezés esztétikusabbá, a termékek eladásának folyamata pedig egyszerűbbé vált.

gyogyszer layout

Azokban az üzletekben ahol a dm-drogerie markt gyógyszereket is forgalmaz, egy teljesen új megoldással és eladási folyamattal találkozhatnak az üzletlánc vásárlói. A korábbi, megszokott gyógyszerszekrények kikerültek az üzletekből, és helyettük új értékesítési elemek jelentek meg.

A dm vásárlói akasztókról tudják kiválasztani a kívánt gyógyszer laminált lapját, majd pedig ezekkel a mintakártyákkal tudják átvenni magát a termékeket a gyógyszerkiadó pénztáraknál. Így megszűnt a korábbi, gyógyszerszekrények előtti várakozás, a vásárló pedig kényelmesen átveheti a megvásárolni kívánt terméket fizetés közben. Azokat a kasszákat, ahol a gyógyszerek átadása történik egy külön kasszajelöléssel látták el. A korábbi berendezési elem megszüntetése mellett sem a meglévő gyógyszerek, sem az azokat forgalmazó dm üzletek száma nem csökkent. Jelenleg 234 dm üzletben kapható gyógyszer. A változásokkal a drogéria célja az volt, hogy a korábbinál egy esztétikusabb kihelyezést, valamint egy egyszerűbb és kényelmesebb értékesítési folyamatot tudjon biztosítani vásárlói számára.

Kapcsolódó cikkeink