Megújul a székesfehérvári Praktiker

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 21. 12:00

A Praktiker korábbi terveinek megfelelően a 2008-ban épített, modern üzletegységében várja vásárlóit 2011 áprilisától Székesfehérváron, miután a régi üzletegység bérleti szerződése lejárt.

A Praktiker a magyarországi piacra lépésének évében, az elsők között nyitotta meg székesfehérvári üzletegységét 1998-ban a Budai úton. A belvárosi barkácsüzlet kibővítésére az adottságok miatt nem volt lehetőség, pedig a régió gazdasági fejlődése, illetve a megnövekedett vásárlói igények és az egyre bővülő szortiment indokolttá tették volna a korszerűsítést és a bővítést, ezért a Praktiker 2008-ban egy új áruházat építetett fel Székesfehérvár külső részén mintegy 2 milliárdos beruházás keretében. A Fejér megyei település lett az egyetlen vidéki város, ahol ideiglenesen egyszerre két Praktiker áruház működött. A régi áruház bérleti szerződésének lejártával a cégstratégiának megfelelően, a többi telephelyhez hasonlóan a jövőben egy áruház üzemel a Fejér megyei megyeszékhelyen is.

A Budai úti áruház bérleti szerződését a Praktiker az új, korszerűbb áruház létesítése miatt nem hosszabbította meg, ennek köszönhetően 2011. április 1-jétől a Praktiker „átköltözött” a 7400 négyzetméteres Balatoni úti épületébe. A régi áruháztól a Praktiker vásárlási akciókkal és kiárusításokkal köszönt el. Székesfehérváron a hangsúly áttevődött a korszerűbb üzletegységre, ahol nagyobb alapterületen szélesebb termékválasztékot tud kínálni látogatóinak, emellett elektronikus polccímke, internetre csatlakoztatott info-terminálok és korszerű tervezőprogramok, illetve érintőképernyős gyorskasszák szolgálják a vásárlókat. A régi áruházban vásárolt termékekkel kapcsolatos kötelezettségeinek is a Praktiker az új üzletegységében tesz eleget. A Budai úti üzletegységből 29 munkavállaló került át a Balatoni úti áruház állományába.

A Praktiker a régi székesfehérvári áruház átköltözését követően 19 magyarországi áruházban, összesen 128.900 m2-en szolgálja ki a vásárlókat. A Praktiker stratégiai döntése értelmében egyre nagyobb hangsúly kerül az e-kereskedelemre a hazai barkácspiacon egyedülálló Praktiker Webshop segítségével, ami lehetővé teszi, hogy bárki számára, bárhol elérhetőek és megrendelhetőek legyenek a Praktiker termékei – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink