Megugrottak a német sörárak, mert csúcsot döntöget az árpa ára
Az energia és élelmiszeripar versenyt folytat az alapanyagért és a termőterületért.
Az iparági jelentések szerint az árpa árának nagymértékű
növekedése akár 40 százalékkal is megemelheti a sörárakat Németországban.
A brit Sundayban című lapban megjelent cikkben Richard Weber, a német
sörgyártók szövetségének elnöke elmondta, megugrottak az árpa előállítási árai,
mert a német termelők árpa helyett inkább a biodízel és bioethanol üzemek
alapanyagait állítják elő.
A német árpa termőterülete egy év alatt megfeleződött, termelői
ára pedig 50 százalékkal emelkedett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >