Jól sikerült a Procter & Gamble negyedéve

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 25. 11:11

Több mint megkétszereződött a Procter & Gamble nyeresége üzleti éve második negyedében az átszervezéseknek,  a forgalomnak és a piaci részesedés növekedésének köszönhetően.

A világ legnagyobb fogyasztásicikk-gyártójának pénteken közzétett jelentése szerint az adózott eredmény 4 milliárd dollár, részvényenként 1,39 dollár volt az október-december közötti időszakban az egy évvel korábbi 1,69 milliárd dollárt és 57 centet követően. Az értékesítési árbevétel 2 százalékkal 22,18 milliárd dollárra nőtt. A vártnál jobb eredmények alapján a társaság pénteken felfelé módosította az üzleti év egészére vonatkozó eredmény előrejelzését.

A társaság tavaly év elején jelentett be ötezer főt meghaladó leépítési tervet, ami annak a 2011-ben indított takarékossági csomagnak a része, amellyel 2016-ig összesen tízmilliárd dollárt terveznek megspórolni.


A többek között eldobható babapelenkákat, samponokat, fogkrémeket gyártó vállalatcsoport termékei iránt a válság miatt lanyhult a kereslet, és drágultak a termeléshez használt anyagok, illetve az energia is. (Világgazdaság Online, MTI)

Kapcsolódó cikkeink