Megtartotta éves közgyűlését a Henkel: jelentősen nő az osztalék

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 20. 12:40

A Henkel AG & Co. KGaA 2011. április 11-én, Düsseldorfban megtartott éves közgyűlésén az összes napirendi ponttal kapcsolatos határozatot jóváhagyták a szavazó részvényesek, akik közül közel kétezren vettek részt az eseményen.

Az éves közgyűlés a törzsrészvények után 0,70 eurós, az elsőbbségi részvények után 0,72 eurós osztalékot fogadott el, amely jelentősen meghaladja az előző évben elfogadott 0,51 eurós, illetve 0,53 eurós osztalékot.


Dr.-Ing. Norbert Reithofert megválasztották a tulajdonosi bizottság tagjának. Reithofer Dr. h.c. Ulrich Hartmann helyét veszi át, aki a 2010-es éves közgyűlés végén lemondott tulajdonosi bizottsági tagságáról.

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesive technologies (ragasztás technológiák). Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2010-ben közel 48 ezer munkatársával 15,092 milliárd euró árbevételt és 1,862 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex, a vállalat szerepel továbbá a Fortune Global 500-as listáján is.

Kapcsolódó cikkeink