Megszünteti növényi sajtmárkáját a Bel Group
A Bel Group bejelentette, hogy 2025 végéig kivezeti a piacról Nurishh nevű növényi alapú sajtmárkáját, miután nem tudta a termékcsaládot nyereségessé tenni.

Photo: Bel Group
A döntés következtében bezár a franciaországi Saint-Nazaire városában működő üzem is, ami mintegy 30 dolgozónak adott munkát.
A Bel – amely olyan ismert sajtmárkák tulajdonosa, mint a The Laughing Cow (Nevető Tehén) és a Boursin – 2020-ban vásárolta meg a Saint-Nazaire-ben működő All In Foods többségi tulajdonrészét, majd 2021-ben indította el első növényi márkáját, a Nurishh-t. A termékcsalád Franciaországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Belgiumban volt kapható. A főként kókusz- és napraforgóolaj-alapú, szója-, glutén- és pálmaolajmentes cheddar-, provolone- és feta-helyettesítő, valamint szeletelt és reszelt növényi sajtok természetes aromákkal és színezékekkel készültek.
A vállalat közlése szerint a Nurishh öt év alatt sem tudott fenntartható és jövedelmező üzletté válni, részesedése a kiskereskedelemben kapható növényi sajtok palettáján csupán 1%, míg a fő versenytárs, a Violife 22%-ot birtokol – írja a Just Food.
A Bel Group ugyanakkor továbbra is elkötelezett a növényi szegmens iránt. A cég a jövőben a Babybel, a The Laughing Cow és a Boursin márkák növényi változatainak fejlesztésére fókuszál, aminek során új ízeket és egy új növényi alapú Boursin terméket tervez bevezetni Európában.
Az érintett dolgozók számára a vállalat más franciaországi egységeiben munkát, külsős cégnél történő elhelyezkedés céljából pedig támogatási lehetőségeket kínál.
Kapcsolódó cikkeink
A francia elnök kihirdette az új mezőgazdasági törvényt, amely ellen több mint kétmillióan írtak alá petíciót
Emmanuel Macron francia elnök aláírta az új mezőgazdasági törvényt, miután…
Tovább olvasom >Több mint egymillióan írtak alá egy petíciót egy növényvédő szer újbóli bevezetéséről szóló törvény ellen
Meghaladta hétfőn Franciaországban az 1,3 milliót egy növényvédő szer újbóli…
Tovább olvasom >A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Eltérően értelmezi a versenyhivatal vizsgálatainak eredményeit a kereskedelmi szövetség és a versenyhatóság
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)…
Tovább olvasom >Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >