Megszületett a Hungarikum törvény – szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 04. 06. 11:43

Szeretnénk felhívni figyelmüket a 2012. április 17-én megrendezésre kerülő, „Megszületett a Hungarikum törvény! Agrár és élelmiszer ipari lehetőségek – Elvárások, garanciák, piaci esélyek” című szakmai konferenciára, konzultációs lehetőséggel.

Az Országgyűlés elfogadta a Hungarikum Törvényt, amely új lehetőségeket teremt a különleges, egyedi, csak Magyarországra jellemző termékek előállítói számára. A hungarikum minősítés versenyelőnyt biztosíthat a hazai és a nemzetközi piacon, ugyanakkor megszerzéséhez komoly követelményrendszer társul. A szakmai konferencia azt mutatja be, milyen elvárásoknak kell megfelelniük a hungarikumoknak, milyen piaci, gazdasági lehetőségeket teremt a Hungarikum Törvény és annak szellemisége.

A konferencia a változásokat és az ehhez kapcsolódó előrelátható kérdéseket, problémákat mutatja be a helyszíni konzultáció lehetőségével.

Időpont: 2012. április 17. (kedd)
Helyszín: Hotel Gellért
(1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.)

Tervezett program felkért előadók:

09.30

Dr. Kardeván Endre államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium – Az élelmiszerek eredetének jelentősége a Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégiában.

10.00

Gyaraky Zoltán főosztályvezető, Vidékfejlesztési Minisztérium: A Hungarikum törvény felépítése, célja és az általa teremtett lehetőségek. A Hungarikum tanúsító védjegy jellemzői, a hozzá kapcsolódó kötelezettségek és előnyök, az általa nyújtott védelem. A magyar termék megjelöléshez kötődő törvény stratégia elemei.

10.30

Kávészünet

11.00

Szalókyné Tóth Judit, ügyvezető igazgató, Nielsen Magyarország kft. – Fogyasztói szokások. A minőségi magyar termékek és hungarikumok iránti kereslet alakulása és annak tendenciái a hazai piacon.

11.30

Saltzer Kornél ügyvezető igazgató, Spar Magyarország kft. – Hungarikumok és magyar termékek az élelmiszerláncok szemszögéből. A minőségi magyar termékek gyártóival kialakított együttműködés lehetőségei a hazai és a nemzetközi piacokon.

12.00

Szabó Károly dandártábornok szakfőigazgató, Nemzeti Adó és Vámhivatal – A szellemi tulajdonjog érvényesítésének eszközei a Hungarikum Törvény és a magyar termék megjelölés kapcsán.

12.30

Ebédszünet /szendvicsek, sütemény, üdítők, kávé/

13.10

Dr. Oravecz Márton elnök, Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal: Hungarikum és élelmiszerbiztonság. Hatósági vizsgálati tapasztalatok a várható hungarikumokról.

13.30

Molnár Anita ügyvezető igazgató Paprika Molnár kft. – A Hungarikum előállításához kapcsolódó kihívások. Munkahelyteremtés és együttműködési lehetőségek a kereskedelmi partnerekkel.

13.50

Elekes Zoltán a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke, a szegedi Hungarikum Fesztivál szervezője – A Hungarikum fesztiválok tapasztalatai.

A program változtatására a jogot fenntartjuk!
Moderátor: Dr. Érsek M. Zoltán gazdasági újságíró

Regisztrációs díj: 24.000 Ft + áfa

Jelentkezési lehetőség:
vplusz@mail.datanet.hu-n vagy a
+361-323-3141-es telefonszámon.

Kapcsolódó cikkeink