Megszületett a Hungarikum törvény – szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel
Szeretnénk felhívni figyelmüket a 2012. április 17-én megrendezésre kerülő, „Megszületett a Hungarikum törvény! Agrár és élelmiszer ipari lehetőségek – Elvárások, garanciák, piaci esélyek” című szakmai konferenciára, konzultációs lehetőséggel.
Az Országgyűlés elfogadta a Hungarikum Törvényt, amely új lehetőségeket teremt a különleges, egyedi, csak Magyarországra jellemző termékek előállítói számára. A hungarikum minősítés versenyelőnyt biztosíthat a hazai és a nemzetközi piacon, ugyanakkor megszerzéséhez komoly követelményrendszer társul. A szakmai konferencia azt mutatja be, milyen elvárásoknak kell megfelelniük a hungarikumoknak, milyen piaci, gazdasági lehetőségeket teremt a Hungarikum Törvény és annak szellemisége.
A konferencia a változásokat és az ehhez kapcsolódó előrelátható kérdéseket, problémákat mutatja be a helyszíni konzultáció lehetőségével.
Időpont: 2012. április 17. (kedd)
Helyszín: Hotel Gellért
(1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.)
Tervezett program felkért előadók:
09.30
Dr. Kardeván Endre államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium – Az élelmiszerek eredetének jelentősége a Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégiában.
10.00
Gyaraky Zoltán főosztályvezető, Vidékfejlesztési Minisztérium: A Hungarikum törvény felépítése, célja és az általa teremtett lehetőségek. A Hungarikum tanúsító védjegy jellemzői, a hozzá kapcsolódó kötelezettségek és előnyök, az általa nyújtott védelem. A magyar termék megjelöléshez kötődő törvény stratégia elemei.
10.30
Kávészünet
11.00
Szalókyné Tóth Judit, ügyvezető igazgató, Nielsen Magyarország kft. – Fogyasztói szokások. A minőségi magyar termékek és hungarikumok iránti kereslet alakulása és annak tendenciái a hazai piacon.
11.30
Saltzer Kornél ügyvezető igazgató, Spar Magyarország kft. – Hungarikumok és magyar termékek az élelmiszerláncok szemszögéből. A minőségi magyar termékek gyártóival kialakított együttműködés lehetőségei a hazai és a nemzetközi piacokon.
12.00
Szabó Károly dandártábornok szakfőigazgató, Nemzeti Adó és Vámhivatal – A szellemi tulajdonjog érvényesítésének eszközei a Hungarikum Törvény és a magyar termék megjelölés kapcsán.
12.30
Ebédszünet /szendvicsek, sütemény, üdítők, kávé/
13.10
Dr. Oravecz Márton elnök, Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal: Hungarikum és élelmiszerbiztonság. Hatósági vizsgálati tapasztalatok a várható hungarikumokról.
13.30
Molnár Anita ügyvezető igazgató Paprika Molnár kft. – A Hungarikum előállításához kapcsolódó kihívások. Munkahelyteremtés és együttműködési lehetőségek a kereskedelmi partnerekkel.
13.50
Elekes Zoltán a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke, a szegedi Hungarikum Fesztivál szervezője – A Hungarikum fesztiválok tapasztalatai.
A program változtatására a jogot fenntartjuk!
Moderátor: Dr. Érsek M. Zoltán gazdasági újságíró
Regisztrációs díj: 24.000 Ft + áfa
Jelentkezési lehetőség:
vplusz@mail.datanet.hu-n vagy a
+361-323-3141-es telefonszámon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >