Megszólalt a Kifli új ügyvezető igazgatója: erre számíthatunk az árstop után

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 03. 16:00

Gabriel Makki, a Kifli frissen kinevezett új ügyvezető igazgatója a Pénzcentrumnak adott friss interjújában beszélt  a vállalat legnagyobb változásairól, a szortimentjük sajátmárkás felduzzasztásáról, valamint az alacsonyabb jövedelmi rétegűek megcélzásáról – és persze arról, mi lesz az árstop kivezetése után.

A boltoktól is függ, mi lesz az árstop után

„Teljesen más cég vagyunk most, mint korábban. 2019-ben indítottuk el a vállalkozást, de már 2023 van, és a helyzet egészen más. Ma naponta több ezer ügyfelet szolgálunk ki.  Tehát úgy gondolom, hogy egy vállalat életének különböző szakaszai eltérő vezetést igényelnek. Elődöm, Klekner Péter nagyszerű munkát végzett, minden megvan a jövőbeli növekedéshez, és az én feladatom tovább vinni vállalatot ezen a pályán”

– mondta el Makki a Pénzcentrumnak.

Az áremelkedésekről is beszélt, illetve arról, hogy várható-e további infláció áraikban:

„Néha valóban tükröznünk kell a partnereink árváltozásait, de amint azt az inflációs példákból láthattuk, még így is a piaci átlag alatt vagyunk, és ezeket más kiegészítő funkciókkal is ellensúlyozzuk. Példa erre a Prémium és a Kiflicske klubtagság, amely olyan előnyökkel jár, mint az ingyenes szállítás és más exkluzív ajánlatok. Amikor a Kilfi elindult Magyarországon, az volt a rólunk kialakult kép, hogy kiváló minőséget adunk, de meglehetősen drágán. Ez ma már nem így van, a vállalat teljesen versenyképes bárkivel, és mára a választékunk is egyre kielégítőbb lehet bárki számára”.

Szó esett az árstop kivezetése utáni időszakról is:

„Ez leginkább attól függ, hogy a piac hogyan reagál erre az egészre, nehéz bármi konkrétat mondani. A korábbi tapasztalatiam azt mondatják velem, hogy amikor ezt megszüntetik, a kiskereskedők mindegyike saját stratégiát fog keresni arra vonatkozóan, hogyan lehet lenyűgözni a vásárlóit, és ez az árakban is tükröződik majd. Jó néhány forgatókönyvet lehetne most felvázolni erre.  Nincsenek pontos százalékok a csirkemellre vagy a tojásra, és most nem is lehetne pontosan megmondani. Például az infláció lassult az elmúlt hónapokban, de nem tudjuk, hogy milyen mozgások lesznek az ársapka megszüntetése után”

– fejtette ki.

 

 

Kapcsolódó cikkeink