Megnyitották Bükön a Nestlé egyik legnagyobb állateledel-gyárát

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 11. 13:00

Tízmilliárd forint értékű zöldmezős beruházással bővítette kapacitását a Nestlé; a büki Purina gyárkomplexum tízezer négyzetméteres csarnokát Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Laurent Freixe a Nestlé európai alelnöke avatta fel pénteken.

A beruházással több mint kétszáz új munkahely jött létre, az új gyártócsarnokban négy újabb gyártósor kezdte meg a termelést, az immár ötvenezer négyzetméter alapterületűre növelt komplexum jelenleg a Nestlé egyik legnagyobb állateledel gyára – hangzott el a gyáravató előtti sajtótájékoztatón.

A Nestlé elkötelezett Magyarország és a közép-kelet-európai régió iránt, az újabb büki beruházást pedig elsősorban a gyár eddigi kiváló teljesítménye, a dolgozók szakértelme, megbízható, minőségi munkája indokolta – hangoztatta Laurent Freixe.


Egy új beruházás már önmagában az optimizmus jele, a Nestlé pedig egy olyan cég, amely további gyarapodással számol, az ő optimizmusuk pedig a mi optimizmusunkat igazolja – mondta Navracsics Tibor.
“Hiszünk abban, hogy a magyar gazdaság most már megindult azon az úton, amely Közép-Európa egyik legerősebb gazdaságává teszi ismét, megindult azon az úton, ami oda vezet, hogy Magyarország a befektetők számára az egyik legvonzóbb ország legyen, ahol magasan képzett a munkaerő, ahol kiszámítható viszonyok és jól működő, biztonságos közlekedési infrastruktúra áll rendelkezésre” – mondta.

Hozzátette: ahhoz, hogy ezek a feltételek megvalósuljanak, a kormányzati politikának még sokat kell tennie.

A jövő szempontjából azonban rendkívül fontos az az optimizmus, amit a Nestlé beruházása, vagy a szintén Nyugat-Magyarországon megvalósuló nagyberuházások, az Opel és az Audi bővítése sugároznak – fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes.

A Nestlé több mint 20 éve tevékenykedik Magyarországon, Diósgyőrben csokoládét, Szerencsen italporokat gyárt, Kékkúton pedig ásványvizet és forrásvizet termel ki, palackoz. A cég Bükön 1998-ban vásárolta meg az állateledel-gyárat, amelyet folyamatosan bővített.

A három üzemből álló komplexumban, ahol száraz és konzerv állateledeleket gyártanak, a foglalkoztatottak száma ma már eléri a 600-at. A gyár a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírások szerint működik, folyamatosan csökkentve a környezet terhelését és a vízfelhasználást – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink