Megnyílt a tizedik Országos Csokoládéfesztivál Szerencsen
Megnyílt a tizedik Országos Csokoládéfesztivál Szerencsen szombaton.
Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa megnyitójában elmondta: a statisztikák szerint a magyarok fejenként évi 3,2 kilogramm csokoládét fogyasztanak, ami még elmarad az Amerikai Egyesült Államok 5 és az Európai Unió 4 kilogrammos átlagától.
Közölte, hogy Szerencs a kiváló minőségű csokoládéja mellett egyben Tokaj-Hegyalja kapuja is, vagyis a városon keresztül vezet az út a szőlők, borok varázslatos világába.
Bejelentette, hogy egy négymilliárd forintos kutatás-fejlesztési program részeként boranalitikai labor épül a szerencsi világörökségi kapu lábánál.
A miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy a laborban hiteles analitikai paraméterek alapján fogják beazonosítani a borokat, amelyeket külföldön is elfogadnak.
Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében azt mondta, hogy a csokoládéfesztivál a helybeliek és a térség lakói, valamint az elszármazottak nagy találkozója. Kiemelte: azon dolgoznak, hogy a városi fejlesztések eredményeként az elköltözöttek ne csak a rendezvényekre jöjjenek vissza. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Válság a csokoládépiacon?
Az elmúlt év végén jelentős drágulás volt tapasztalható a csokoládé…
Tovább olvasom >Felelős forrásból származó csokoládémárkát vezet be a Nestlé
A Rainforest Alliance által tanúsított kakaóval készült édesség a világ…
Tovább olvasom >Bezár a legendás csokoládégyár
A Salzburg Schokolade, egy hosszú történettel rendelkező édességgyár, bejelentette, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >