Megnyílt Jamie Oliver budapesti pizzériája

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 12. 12. 10:25

December 12-én megnyílt Jamie Oliver brit sztárséf első európai pizzériája Budapesten, a Gozsdu-udvarban – írja a penzcentrum.hu.

Bár eredetileg arról volt szó, hogy 15 féle pizza lesz az étlapon, mostanra kiderült, hogy 11 fajta kapható. Közülük a legolcsóbb 1880 forintért a margherita, mely paradicsomszósszal, bazsalikommal, mozzarellával és olívaolajjal készül, a legdrágább pedig, a magyar pizzériák szokásához híven, a pármai sonkás, azért 2980 forintot kell fizetni, de ezért az árért már rukkolát is kapunk a tésztalapunkra.

Ezeken felül lehet majd padlizsános, csirkés, gombás, pepperoni paprikás, bivaly mozzarellás, füstölt baconös, garnélás és fűszeres marhás pizzát is kapni.
Lesz lehetőség fél pizza rendelésére is, ilyenkor köretsalátát választhatunk az étel mellé, az egész pizzával megegyező árért.

Elhelyezkedés szempontjából érthető, hogy a Gozsdu-udvarba nyitották meg az éttermet. Ez a helyszín ugyanis kedvelt vadászterülete a Budapestet nyomasztó turistahadaknak és a hétvégenként a multinacionális cégek irodáiból kiszabaduló alkalmazottaknak is. Ugyanakkor a környék legjobb pizzáját sokak szerint az Igenben adják, ami gyalog egy percre van tőlük, így ha nem alkotnak valami egészen rendkívülit, akkor legfeljebb a kerület pizza ezüstérmét célozhatják meg.

A penzcentrum.hu a Jamie’s árait összevetette néhány felkapott étterem pizzaáraival is, és azt látni, hogy nagyjából hasonló áron pizzázhatunk majd a Jamie’s-ben, mint a többi helyen. (penzcentrum.hu)

Kapcsolódó cikkeink