Megnyílt Az élelem jövője fotókiállítás Budapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 12. 11:02

Október 12. és 29. között látható Budapesten a Szabadság téren Az élelem jövője címet viselő, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Földművelésügyi Minisztérium közös kiállítása, amely a National Geographic magazin fotóival mutatja be az élelmezés fontosságát.

national-geographicA FAO fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett szabadtéri kiállítás hétfői megnyitóján Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese, az Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális képviselője kiemelte, hogy a kiállítás jó alkalmat teremt az elért eredmények áttekintésére.

A főigazgató-helyettes szerint az ENSZ fenntartható fejlődésről elfogadott célkitűzései között is szerepelő éhezés felszámolása elérhető cél, de ezért még sokat kell tenni.

A FAO főigazgató-helyettese méltatta Magyarország FAO-ban betöltött szerepét, egyebek közt példaként említette, hogy Budapest ad otthon a regionális irodának, közösen működtetnek mezőgazdasági felsőoktatási ösztöndíjprogramot, illetve magyar javaslatra fogadták el október 16-át Élelmezési világnapnak.

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium kabinetfőnöke a közelgő világnaphoz kötődően arra hívta fel figyelmet, hogy az éhezés, a szegénység felszámolásában elért eredmények ellenére további erőfeszítéseket kell tenni, egyebek közt a megtermelt élelmiszerek pazarlását meg kell szüntetni.

A kabinetfőnök beszélt a tárca helyi termék programjáról is, amely a helyben termelt élelmiszerek termelését, értékesítését segíti. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink