Megnyílt a XIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál pénteken Kecskeméten
A hazai különlegességek, kiemelkedő nemzeti értékek, hungarikumok megismertetésének és használatának fontosságát hangsúlyozta V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos pénteken a kecskeméti XIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál megnyitója után az MTI-nek.
Mint mondta, a kecskeméti rendezvény jó példa arra, hogy a helyi termékek beilleszthetők a hungarikumok mellé, ugyanakkor nemcsak termékeket mutat be, hanem a magyarságra, A tájegységre jellemző értékeket, sajátos ételeket, italokat, szokásokat, dallamokat, táncokat is.
V. Németh Zsolt a helyi termékek iránti megnövekedett érdeklődés okai közül kiemelte, hogy ezek a termékek egészségesek, egyediek, nem tömegtermékek.
A miniszteri biztos felhívta a figyelmet arra, hogy a hagyományok is átalakulnak, csiszolódnak, megújulnak az ételek, új termékek jelennek meg, de látszik, hogy az ősi kultúrával lehet élni a 21. században. A fesztivál megmutatja, hogy a minőségből nem szabad engedni, emellett hogyan lehet kulturális értéket előállítani és gazdasági, turisztikai sikereket is elérni ezzel – fogalmazott.
A vasárnap estig tartó rendezvényt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezte. Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásuk szerint a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti és települési értékekre, megismertesse azok széles spektrumát, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést. A látogatókat egyebek mellett a térségi népművészek munkái, hagyományőrző programok, kiemelt nemzeti értékek bemutatói, koncertek, valamint helyi élelmiszerek és gasztrokülönlegességek várják. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Borbarangolók és napimádók – szezonnyitás a Homola Borteraszon
A Homola Borterasz egyedi panorámájával és gazdag gasztrokulturális programkínálatával az…
Tovább olvasom >Csináljuk a fesztivált! – fesztiválkörkép
Fesztiválkörképünk elsősorban a rendezvények vendéglátásával és a hozzájuk szorosabban vagy…
Tovább olvasom >Badacsony New Yorkban – Harminchat pincészet a budapesti nagykóstolón
A Badacsonyi borvidék harminchat pincészete, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Először rendeznek sörfesztivált a Balatonon
Hogy ne csak a borokról és a borozásról szóljon a…
Tovább olvasom >Borbarangolók és napimádók – szezonnyitás a Homola Borteraszon
A Homola Borterasz gazdag gasztrokulturális programkínálatával az idei szezonban is…
Tovább olvasom >Még lehet jelentkezni a Menedzserszövetség mentorprogramjára!
A nagysikerű mentorprogramok a fiatal és a tapasztaltabb vállalatvezetők szakmai…
Tovább olvasom >