Megnyílt a világ legnagyobb 3D élelmiszernyomtató üzeme Bécsben
A fejlett digitális gyártási technológiák új lendületet adnak az élelmiszeripar fejlődésének, különösen a növényi alapú élelmiszerek terén. Ennek egyik legújabb példája az osztrák Revo Foods startup, amely Bécsben nyitotta meg a világ legnagyobb 3D élelmiszer-nyomtató üzemét, a Taste Factory-t. A vállalat az additív gyártás, vagyis a 3D élelmiszer-nyomtatás technológiájával havonta akár 60 tonna élelmiszert is képes előállítani, forradalmasítva a növényi alapú alternatívák piacát.
A Revo Foods 2021 óta fejleszt növényi alapú termékeket, az új technológia pedig lehetővé teszi az élelmiszerek textúrájának, szerkezetének és tápanyagtartalmának precíz irányítását. A startup célja, hogy fenntartható megoldásokat kínáljon, csökkentve a hagyományos hústermelés környezeti terheit. Az új bécsi üzem egyedülálló módon képes olyan növényi alapú filéket és húsokat előállítani, amelyek textúrája és íze a valódi húséhoz hasonló, megőrizve a tápanyagok integritását – írja az Agrárszektor friss cikkében.
A vállalat első terméke egy lazac által inspirált, mycoproteinből készült növényi alapú filé, amely gazdag omega-3 zsírsavakban és vitaminokban. Ez a termék nemcsak egészséges, hanem fenntartható alternatíva is, amely a Nutri-Score A értéket kapta. A Revo Foods technológiája áttörést jelenthet a növényi alapú élelmiszerek piacán, kielégítve a fenntartható és egészségtudatos fogyasztói igényeket.
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Bíróság korlátozza a Meta célzott hirdetésekhez használt adatgyűjtését
Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága (CJEU) október 4-én úgy…
Tovább olvasom >3D nyomtatott növényi lazacfilét árusít a Billa
A Billa osztrák szupermarketlánc a Revo Foods gombaalapú lazacfiléjét kínálja…
Tovább olvasom >Jönnek a nyomtatott ételek
Speciális kialakításukkal képesek élelmiszereket nyomtatni azok a nyomtatók, amelyeket legutóbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >