Megnyílt a világ legnagyobb 3D élelmiszernyomtató üzeme Bécsben
A fejlett digitális gyártási technológiák új lendületet adnak az élelmiszeripar fejlődésének, különösen a növényi alapú élelmiszerek terén. Ennek egyik legújabb példája az osztrák Revo Foods startup, amely Bécsben nyitotta meg a világ legnagyobb 3D élelmiszer-nyomtató üzemét, a Taste Factory-t. A vállalat az additív gyártás, vagyis a 3D élelmiszer-nyomtatás technológiájával havonta akár 60 tonna élelmiszert is képes előállítani, forradalmasítva a növényi alapú alternatívák piacát.
A Revo Foods 2021 óta fejleszt növényi alapú termékeket, az új technológia pedig lehetővé teszi az élelmiszerek textúrájának, szerkezetének és tápanyagtartalmának precíz irányítását. A startup célja, hogy fenntartható megoldásokat kínáljon, csökkentve a hagyományos hústermelés környezeti terheit. Az új bécsi üzem egyedülálló módon képes olyan növényi alapú filéket és húsokat előállítani, amelyek textúrája és íze a valódi húséhoz hasonló, megőrizve a tápanyagok integritását – írja az Agrárszektor friss cikkében.
A vállalat első terméke egy lazac által inspirált, mycoproteinből készült növényi alapú filé, amely gazdag omega-3 zsírsavakban és vitaminokban. Ez a termék nemcsak egészséges, hanem fenntartható alternatíva is, amely a Nutri-Score A értéket kapta. A Revo Foods technológiája áttörést jelenthet a növényi alapú élelmiszerek piacán, kielégítve a fenntartható és egészségtudatos fogyasztói igényeket.
Kapcsolódó cikkeink
3D nyomtatott növényi lazacfilét árusít a Billa
A Billa osztrák szupermarketlánc a Revo Foods gombaalapú lazacfiléjét kínálja…
Tovább olvasom >Jönnek a nyomtatott ételek
Speciális kialakításukkal képesek élelmiszereket nyomtatni azok a nyomtatók, amelyeket legutóbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra
A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra, ezért is hirdetnek…
Tovább olvasom >NGM: az élelmiszeripar és a gyógyszergyártás is jól teljesít
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki adatai alapján a magyar…
Tovább olvasom >FAO: Itt az idő, hogy valósággá tegyük az egészséges, tápláló és megfizethető étrendhez való jogot
Az idei élelmezési világnap témája „Az élelemhez való jog a jobb életért…
Tovább olvasom >