Megnyílt a Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása
Megnyílt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása, amely a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóiratban 1990 és 2006 között megjelent képekből válogat.
Fotó: mkvm.hu
A gasztronómia az élet fontos része, amely áthatja a mindennapokat. Éppen ezért fontos ezt vizuálisan is megjeleníteni, ahogy ezt annak idején a Konyhaművészet magazin egy egészen újfajta szemlélettel és látásmóddal tette – hangsúlyozta a megnyitón Kiss Imre, a múzeum igazgatója, a Konyhaművészet 1990-2006 című kiállítás kurátora.
„Egy retrospektív kiállítás nagyon kijárt ennek a magazinnak és illendő, hogy a tervezett gasztrofotó-kiállításaink sorozatát ezzel kezdjük meg” – tette hozzá.
Az igazgató azt is elmondta, hogy az intézmény távlati tervei között szerepel a World Press Photóhoz hasonló nemzetközi gasztrofotó-kiállítás megrendezése is, amely a múzeum ételfotó-tárlatainak sorát zárná.
Egy maroknyi csapat 25 évvel ezelőtt fogott bele a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóirat megteremtésébe és elindításába, ezzel pedig egy újságíró-fotós házaspár, Virág F. Éva és Komáromi Zoltán álma kezdett megvalósulni. Ők valami újat akartak létrehozni, egy míves, kiváló fotókkal teli, igényes kivitelű gasztronómiai lapot.
Az újság megjelenése ösztönzőleg hatott nemcsak a szakma, hanem az új irányzatok, a kísérletek iránt fogékony és a fejlődés iránt elkötelezett vendéglős rétegre is. A kiállításra válogatott képek emléket állítanak annak a folyóiratnak, amely ezzel a munkával a magyar gasztronómiatörténet részévé vált.
A bemutatón Balász Péter, Csíkszentmihályi Márton, Eifert János, Jung Zseni, Komáromi Zoltán, Máté Gábor, Patyi Árpád fotóit november elsejéig láthatja a közönség. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország
Fémreszelék előfordulása miatt többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott…
Tovább olvasom >A retro játék feltámadását ünnepli a világ, itt az ideje egy kicsit közelebbről is megismerkedni vele
A részben egy 80-as évekbeli játékteremben játszódó Stranger Things című…
Tovább olvasom >Magyar libatollal tör be a globális piacra a GUVET high fashion ruházati márka
Stratégiai megállapodást jelentett be december 3-án Budapesten az FBZ Hungária,…
Tovább olvasom >