Megnyílt a Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása
Megnyílt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása, amely a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóiratban 1990 és 2006 között megjelent képekből válogat.
Fotó: mkvm.hu
A gasztronómia az élet fontos része, amely áthatja a mindennapokat. Éppen ezért fontos ezt vizuálisan is megjeleníteni, ahogy ezt annak idején a Konyhaművészet magazin egy egészen újfajta szemlélettel és látásmóddal tette – hangsúlyozta a megnyitón Kiss Imre, a múzeum igazgatója, a Konyhaművészet 1990-2006 című kiállítás kurátora.
„Egy retrospektív kiállítás nagyon kijárt ennek a magazinnak és illendő, hogy a tervezett gasztrofotó-kiállításaink sorozatát ezzel kezdjük meg” – tette hozzá.
Az igazgató azt is elmondta, hogy az intézmény távlati tervei között szerepel a World Press Photóhoz hasonló nemzetközi gasztrofotó-kiállítás megrendezése is, amely a múzeum ételfotó-tárlatainak sorát zárná.
Egy maroknyi csapat 25 évvel ezelőtt fogott bele a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóirat megteremtésébe és elindításába, ezzel pedig egy újságíró-fotós házaspár, Virág F. Éva és Komáromi Zoltán álma kezdett megvalósulni. Ők valami újat akartak létrehozni, egy míves, kiváló fotókkal teli, igényes kivitelű gasztronómiai lapot.
Az újság megjelenése ösztönzőleg hatott nemcsak a szakma, hanem az új irányzatok, a kísérletek iránt fogékony és a fejlődés iránt elkötelezett vendéglős rétegre is. A kiállításra válogatott képek emléket állítanak annak a folyóiratnak, amely ezzel a munkával a magyar gasztronómiatörténet részévé vált.
A bemutatón Balász Péter, Csíkszentmihályi Márton, Eifert János, Jung Zseni, Komáromi Zoltán, Máté Gábor, Patyi Árpád fotóit november elsejéig láthatja a közönség. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Most akár 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a magyar lecsó alapanyagai a PENNY-ben
A nyári szezon kihagyhatatlan kedvence a friss, házias lecsó, amelyhez…
Tovább olvasom >Dinnyére sör? Avagy mivel hűsítik magukat a magyarok a kánikulában?
Többen választják a légkondicionálót az otthoni hőség enyhítésére, mint a…
Tovább olvasom >Alkoholmentes újdonság a balatoni borvilágban
A Laposa Birtok új mérföldkőhöz érkezett: bemutatta első alkoholmentesített borát,…
Tovább olvasom >