Megnyílt a Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása
Megnyílt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása, amely a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóiratban 1990 és 2006 között megjelent képekből válogat.
Fotó: mkvm.hu
A gasztronómia az élet fontos része, amely áthatja a mindennapokat. Éppen ezért fontos ezt vizuálisan is megjeleníteni, ahogy ezt annak idején a Konyhaművészet magazin egy egészen újfajta szemlélettel és látásmóddal tette – hangsúlyozta a megnyitón Kiss Imre, a múzeum igazgatója, a Konyhaművészet 1990-2006 című kiállítás kurátora.
„Egy retrospektív kiállítás nagyon kijárt ennek a magazinnak és illendő, hogy a tervezett gasztrofotó-kiállításaink sorozatát ezzel kezdjük meg” – tette hozzá.
Az igazgató azt is elmondta, hogy az intézmény távlati tervei között szerepel a World Press Photóhoz hasonló nemzetközi gasztrofotó-kiállítás megrendezése is, amely a múzeum ételfotó-tárlatainak sorát zárná.
Egy maroknyi csapat 25 évvel ezelőtt fogott bele a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóirat megteremtésébe és elindításába, ezzel pedig egy újságíró-fotós házaspár, Virág F. Éva és Komáromi Zoltán álma kezdett megvalósulni. Ők valami újat akartak létrehozni, egy míves, kiváló fotókkal teli, igényes kivitelű gasztronómiai lapot.
Az újság megjelenése ösztönzőleg hatott nemcsak a szakma, hanem az új irányzatok, a kísérletek iránt fogékony és a fejlődés iránt elkötelezett vendéglős rétegre is. A kiállításra válogatott képek emléket állítanak annak a folyóiratnak, amely ezzel a munkával a magyar gasztronómiatörténet részévé vált.
A bemutatón Balász Péter, Csíkszentmihályi Márton, Eifert János, Jung Zseni, Komáromi Zoltán, Máté Gábor, Patyi Árpád fotóit november elsejéig láthatja a közönség. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kezdő vállalkozóknak indít díjmentes képzést a Kamara
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével…
Tovább olvasom >Sallai Rolanddal mutatja be saját márkás kínálatát a SPAR
A SPAR Magyarország országos kampányt indít Sallai Rolanddal, a magyar…
Tovább olvasom >Újabb fénykorát éli a magyarok által kedvel Szobi
A Szobi márkanév, valamint az ahhoz kapcsolódó termékek magyarok millióinak…
Tovább olvasom >