Megnyílt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
A magyar agrárium lenyomata a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA szakkiállítás – mondta dr. Nagy István Agrárminiszter Közép-Kelet Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének megnyitóján.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/03/SIRHA-Zsuzsa-Nagy-miniszter.jpg)
Jó hangulat, illusztris vendégek – remekül kezdődött az idei nagyrendezvény a kiállítás egyik legnagyobb standján – képünkön Dr. Nagy István agrárminiszter és a vendéglátó Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin ügyvezető-főszerkesztője
Tegnap egnyílt a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a Hungexpón. A rendezvényen 300 kiállító 30 ezer négyzetméteren várja a szakmai érdeklődőket.
A SIRHA Budapest az iparági trendeket folyamatosan követő nemzetközi rendezvényként kínál lehetőséget a szakembereknek többek között arra, hogy megvitassák és megosszák legjobb gyakorlataikat és innovációikat az energiahatékonyság és fenntarthatóság terén.
Már az első nap délelőttjén nagy számban érkeztek a látogatókA SIRHA Budapest az üzletkötés lehetőségét nyújtó találkozási pont, az aktuális trendek közvetítője, ugyanakkor változatos programokat kínáló esemény, ahol a látogatók nemcsak az időszerű kérdésekkel foglalkozó szakmai fórumokon vehetnek részt, de betekintést nyerhetnek a szakács- és cukrászversenyek világába is.
A megnyitó kezdetén Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntette a megjelenteket.
Beszédében Dr. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszeripar az egyik leginnovatívabb és társadalmi változásokra leggyorsabban reagáló ágazat. Csak a kiváló alapanyagokat előállító mezőgazdaság és a fejlődő élelmiszeripar együttműködésével lehet jó minőségű élelmiszerekkel ellátni a magyar családokat. gjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/03/79A05A44-11EE-4874-A7D9-48369A8B3C8D-300x200.jpeg)
Történelmi mértékű forrásokat fordítanak az ágazat megerősítésére, fejlesztésére
A miniszter kitért arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv várható változtatásai is terítéken vannak, így folyamatban van a tejitalok és a kecskesajt, valamint a kávé- és cikória-kivonatok szabályozása; a húskészítmények és egyes előkészített húsokról szóló előírás módosítása; a malomipari termékekről és a száraztésztákról szóló irányelvek előírássá alakítása is. Hamarosan megkezdődik a tejföl szabályozásának szigorítása, továbbá az édesipari, illetve a sütőipari termékek előírásának módosítása. A Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság várhatóan az év második felében dönt a sör, az ecet, az étolajok, a gyümölcsborok és a szörpök szabályozásának felülvizsgálatáról
Dr. Nagy István a megnyitó után megtekintette a versenyterületet, majd strandlátogatásra indult.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/03/8067C72A-A603-4CB2-B4EC-200162A97120-300x200.jpeg)
Hermann Zsuzsanna körbevezette a Trade magazin Future Store standján a misztert
SIRHA Budapest 2024 – első nap
Kapcsolódó cikkeink
Játékos fagylaltverseny
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is a SIRHA Budapest cukrász…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A MMSZ HoReCa és Event tagozat új eseményre készül
Június 11-én tartotta a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >