Megnyílt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
A magyar agrárium lenyomata a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA szakkiállítás – mondta dr. Nagy István Agrárminiszter Közép-Kelet Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének megnyitóján.

Jó hangulat, illusztris vendégek – remekül kezdődött az idei nagyrendezvény a kiállítás egyik legnagyobb standján – képünkön Dr. Nagy István agrárminiszter és a vendéglátó Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin ügyvezető-főszerkesztője
Tegnap egnyílt a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a Hungexpón. A rendezvényen 300 kiállító 30 ezer négyzetméteren várja a szakmai érdeklődőket.
A SIRHA Budapest az iparági trendeket folyamatosan követő nemzetközi rendezvényként kínál lehetőséget a szakembereknek többek között arra, hogy megvitassák és megosszák legjobb gyakorlataikat és innovációikat az energiahatékonyság és fenntarthatóság terén.
Már az első nap délelőttjén nagy számban érkeztek a látogatókA SIRHA Budapest az üzletkötés lehetőségét nyújtó találkozási pont, az aktuális trendek közvetítője, ugyanakkor változatos programokat kínáló esemény, ahol a látogatók nemcsak az időszerű kérdésekkel foglalkozó szakmai fórumokon vehetnek részt, de betekintést nyerhetnek a szakács- és cukrászversenyek világába is.
A megnyitó kezdetén Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntette a megjelenteket.
Beszédében Dr. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszeripar az egyik leginnovatívabb és társadalmi változásokra leggyorsabban reagáló ágazat. Csak a kiváló alapanyagokat előállító mezőgazdaság és a fejlődő élelmiszeripar együttműködésével lehet jó minőségű élelmiszerekkel ellátni a magyar családokat. gjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének.

Történelmi mértékű forrásokat fordítanak az ágazat megerősítésére, fejlesztésére
A miniszter kitért arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv várható változtatásai is terítéken vannak, így folyamatban van a tejitalok és a kecskesajt, valamint a kávé- és cikória-kivonatok szabályozása; a húskészítmények és egyes előkészített húsokról szóló előírás módosítása; a malomipari termékekről és a száraztésztákról szóló irányelvek előírássá alakítása is. Hamarosan megkezdődik a tejföl szabályozásának szigorítása, továbbá az édesipari, illetve a sütőipari termékek előírásának módosítása. A Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság várhatóan az év második felében dönt a sör, az ecet, az étolajok, a gyümölcsborok és a szörpök szabályozásának felülvizsgálatáról
Dr. Nagy István a megnyitó után megtekintette a versenyterületet, majd strandlátogatásra indult.

Hermann Zsuzsanna körbevezette a Trade magazin Future Store standján a misztert
SIRHA Budapest 2024 – első nap
Kapcsolódó cikkeink
Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Tanulás másképpen!
Mindannyian jól tudjuk, az egész élet egy tanulási folyamat. Soha…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő, 2,5 millió eurós (mintegy egymilliárd…
Tovább olvasom >A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >