Megnyílt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
A magyar agrárium lenyomata a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA szakkiállítás – mondta dr. Nagy István Agrárminiszter Közép-Kelet Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének megnyitóján.
Tegnap egnyílt a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a Hungexpón. A rendezvényen 300 kiállító 30 ezer négyzetméteren várja a szakmai érdeklődőket.
A SIRHA Budapest az iparági trendeket folyamatosan követő nemzetközi rendezvényként kínál lehetőséget a szakembereknek többek között arra, hogy megvitassák és megosszák legjobb gyakorlataikat és innovációikat az energiahatékonyság és fenntarthatóság terén.
Már az első nap délelőttjén nagy számban érkeztek a látogatókA SIRHA Budapest az üzletkötés lehetőségét nyújtó találkozási pont, az aktuális trendek közvetítője, ugyanakkor változatos programokat kínáló esemény, ahol a látogatók nemcsak az időszerű kérdésekkel foglalkozó szakmai fórumokon vehetnek részt, de betekintést nyerhetnek a szakács- és cukrászversenyek világába is.
A megnyitó kezdetén Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntette a megjelenteket.
Beszédében Dr. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszeripar az egyik leginnovatívabb és társadalmi változásokra leggyorsabban reagáló ágazat. Csak a kiváló alapanyagokat előállító mezőgazdaság és a fejlődő élelmiszeripar együttműködésével lehet jó minőségű élelmiszerekkel ellátni a magyar családokat. gjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének.
A miniszter kitért arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv várható változtatásai is terítéken vannak, így folyamatban van a tejitalok és a kecskesajt, valamint a kávé- és cikória-kivonatok szabályozása; a húskészítmények és egyes előkészített húsokról szóló előírás módosítása; a malomipari termékekről és a száraztésztákról szóló irányelvek előírássá alakítása is. Hamarosan megkezdődik a tejföl szabályozásának szigorítása, továbbá az édesipari, illetve a sütőipari termékek előírásának módosítása. A Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság várhatóan az év második felében dönt a sör, az ecet, az étolajok, a gyümölcsborok és a szörpök szabályozásának felülvizsgálatáról
Dr. Nagy István a megnyitó után megtekintette a versenyterületet, majd strandlátogatásra indult.
SIRHA Budapest 2024 – első nap
Kapcsolódó cikkeink
Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >A siker titka a kreativitás…
…erre szavaztak a Superbrands díjasok a díjátadó gála rögtönzött minifelmérésében.…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >