Megnyílt a Procter & Gamble pelenkagyára Gyöngyösön

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 11. 11:50

A mintegy húszmilliárd forintos, 150 új munkahelyet teremtő, zöldmezős beruházással egy 240 ezer négyzetméteres, csúcstechnológiás gyártósorokkal felszerelt üzem jött létre a hevesi város ipari parkjában. A Gyöngyösön gyártott pelenkákat Magyarországon kívül több más országba is szállítják majd.

Procter-gyongyos

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Horváth László Heves megyei kormánymegbízott is.

Orbán Viktor elmondta, hogy nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés. Kiemelte, hogy világos különbséget kell tenni a kívánatos és a nem kívánatos, a magyar piacot csak letarolni, az üzleti lehetőségeket pedig elvenni akaró külföldi cégek között. A P&G-hez hasonló nagy nemzetközi cégeket a jövőben is támogatni kell – hangsúlyozta a miniszterelnök, emlékeztetve, hogy a cég 1991 óta van jelen Magyarországon, ahol ma már ezer embernek ad munkát, 400 beszállítóval áll kapcsolatban, és jelentős jótékonysági szerepet is vállal.

Marek Kapuscinski, az amerikai központú – a pelenkák mellett többek között szépségápolási, valamint mosó- és tisztítószereket gyártó – Procter & Gamble közép-európai vezérigazgatója arról beszélt, céljuk, hogy kiváló minőséget és értéket nyújtsanak a fogyasztóknak. Közölte, hogy a magyar háztartások több mint 80 százalékában jelen vannak a márkáik, és havonta a magyar tévénézők több mint 90 százaléka látja hirdetéseiket. A vezérigazgató hangsúlyozta azt is: Magyarország fontos szerepet játszik a vállalat globális életében. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink