Megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 09. 11:59

A hagyományoknak megfelelően kezdődött a harmadik Kézműves Magyar Ízek Vására: Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti és agrár-szakigazgatási államtitkára harangkongatással nyitotta meg a gasztronómiai vásárt.

A harmadik ízkavalkádon “íztérkép” alapján csoportosítják a termékeket: hét magyarországi (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld) és négy határon túli (Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék) régió gasztronómiai különlegességei (sajtok, csokoládék, mézek, borok, hústermékek) mutatkoznak be – emelte ki Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője pénteken.

A magyarországi és határon túli régiókból bemutatkozó mintegy ötezer íz mellett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is képviselteti magát a háromnapos vásáron a fővárosi Millenárison. Standjánál a látogatók termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba. Ennek célja, hogy a fogyasztók ne csak a problémákra, hanem a valódi értékekre és a minőségre is felhívják egymás figyelmét és megosszák egymással tapasztalataikat.

A termékeiket kiállító termelők a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ingyen vehetnek részt a vásáron. A kezdetek óta változatlan árú (1900 forintos) jegynek pedig ezúttal már a teljes összege levásárolható lesz a Kézműves Magyar Ízek márkaboltjában Budapesten.

A vásárt színpadi programok és fellépések is színesítik. A színpadon szombaton délelőtt például Schmittné Makray Katalin, a rendezvény fővédnöke főz a vásárban is fellelhető alapanyagokból, Nagy István Zoltán bártulajdonos és koktél-mixer pedig több rangos európai rendezvény után a Millenárison is előadást tart. A főzőshow-k és a szakmai beszélgetések mellett zenei programok is szórakoztatják a látogatókat.

A gasztronómiai esemény részletei a www.kezmuvesmagyarizek.hu internetes oldalon is olvashatóak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink