Megnyílt a IV. China Smart Expo Budapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 16. 11:12

Megnyílt a negyedik alkalommal megrendezett China Smart Expo kiállítás kedden Budapesten.

china smart

Csang Csuan-lin, a Santung (Shandong) tartomány népi politikai testületének elnökhelyettese a megnyitón hangsúlyozta, hogy tartományuk gazdasági kapcsolata a kelet-közép-európai országokkal intenzív, valamint számukra Magyarország fontos befektetési célpont, és a mostani rendezvénytől további együttműködési lehetőséget látnak.

Lenner Áron, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta: az egyre javuló magyar-kínai kapcsolatokban valós gazdasági eredmények is vannak, Magyarország keleti nyitás politikája találkozik a kínai elképzelésekkel.

A június 16-tól 18-ig nyitva tartó rendezvényen 132 kínai és európai kiállító mutatja be termékeit, és konferenciákat is tartanak.

A szervezők tájékoztatása szerint a China Smart Expón a magyar vállalatok képviselői közvetlenül találkozhatnak Kína több tartományából érkező kiállítókkal, gyártókkal, kereskedőkkel. A háromnapos konferencia-sorozaton előadások hangzanak el a kiállító tartományok gazdasági és kereskedelmi környezetéről, a magyar befektetési lehetőségekről.

A résztvevők egyebek közt megismerkedhetnek a budapesti központú Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone – CECZ) lehetőségeivel. A CECZ az idén megkapta a kínai kereskedelmi minisztériumtól a nemzeti szintű tengerentúli kínai kereskedelmi és logisztikai együttműködési övezet címet, amelynek feladata az európai-kínai üzleti együttműködések logisztikai, pénzügyi és kereskedelmi támogatása – közölték a rendezvény szervezői. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink